1 - 2 - 3 mange hunde!

Tina Hougaard

1 - 2 - 3 mange hunde!

Livet med 3 hunde er en kæmpe fornøjelse, der er så meget glæde og energi i livet som hundefører og hundemor. Takket være pelstotterne har jeg set det meste af Sjælland, og mødt utrolig mange dejlige mennesker. Når man lærer folk at kende igennem ens hund, kan man have kendt mennesker i årevis, uden at have set dem i ”civil” eller vide andet om dem, end at de er vilde med deres hund.

Tilbage til hundemenageriet. Tidligt op om morgen og ud på tur i al slags vejr. Hundene først og mig til sidst. Det som for andre kan virke fuldstændig uoverskueligt er for mig hverdagens rutine. Når jeg møder folk på min vej får jeg ofte bemærkningen: Der er noget at holde styr på!!

HUnde i flexliner

Og ja, det er der - men man kan sagtens styre 3 flexlinier, så længe man altid er på forkant med det vi møder på vores vej. Det som kan være svært er at tage højde for 3 hundes forskellige behov undervejs. Den ene går langsomt, de andre hurtigt, en vil tisse på alle andres tissetårer, en vil jagte fugle og en vil hilse på børnene osv. Det er ikke altid kun hundene, som er trætte efter en langt luftetur :-D

Min mor kommenterer antallet af hunde hver gang vi går tur sammen. Hun har hendes lille hund, som pænt går ved siden af hende. Mine tre går i hver sin retning og læser hver deres hundeavis. Og min mor siger altid: Ja, godt jeg kun har en hund at holde styr på.

Men man vænner sig hurtigt til det og får sine rutiner, hvilke altid imponerer folk. Tænk at hun har lært dem at vente på hinanden, se de vender om når hun fløjter, og de hopper ind i buret helt af sig selv osv. Det er præcis sådan noget os med flere hunde har styr på, vi kan jo ikke have 3 hunde, der bare springer afsted i hver sin retning. De må lære at vente på tur, og det koster en del træning.

Nogen drister sig til at spørge, tænker du nogle gange på at anskaffe endnu en hund. Ja, det gør jeg tit – men så besinder jeg mig og nøjes med dem jeg har :-D


Mine hunde følger med i alt hvad jeg foretager mig. De ligger ved min side lige nu og giver moralsk støtte til denne blog. Hver dag glæder jeg mig til at komme hjem, og møde deres logrende haler og våde snuder <3<3<3

 

Bag om ugens blogger

Ea har 3 hundepiger, Honey på 11 år, Luna på 2 år og Maggie på 9 uger. Hendes ældste hund er en gravhundeblanding som hun havde med hjem fra sin tid i Grønland. De to andre er cocker blandinger med duracell batterier. Ea træner Nose Work med alle sine hunde, det er en fantastisk aktivitet/sport. Luna er miljøtrænet og socialtrænet fra en tidlig alder, da hun forhåbentlig en dag skal bruges som pædagogisk "redskab".