Miniguide: Tryg Negleklip I Del 1

Mie Bay

Miniguide: Tryg Negleklip I Del 1

Denne mini-serie tryg negleklipning er for dig, som gerne vil lære din hund at blive tryg ved negleklipning.
Den er lavet i samarbejde med Dyrlæge & Hundetræner Mie Bay fra Succeshund.dk

Den er for dig, som er træt af have ondt i maven over at skulle klippe din hunds klør. For dig, som har en hund, der bare ikke synes, at det der med negleklipning er fedt.

Den gode nyhed er nemlig, at du kan gøre noget ved det. Du kan lære din hund at være helt tryg ved negleklipning - så tryg, at den faktisk selv beder dig om at få klippet negle.

Hvorfor er din hund bange for negleklipning?

Hvorfor netop din hund er utryg ved at få klippet negle kan der være mange årsager til.

5 hyppige årsager til utryghed ved negleklipning er:

  • At blive holdt om poten = kontroltab
  • Lyden af negleklip
  • Kan ikke lide følelsen af ting om neglen/selve klippet
  • Utryghed ved genstande generelt
  • Dårlige erfaringer (hvis vi fx har klippet for langt, og det derfor har gjort ondt)

Heldigvis kan vi arbejde med alle årsagerne.

Hvorfor er negleklipning noget, vi skal træne?

Negleklipning er noget, du skal træne for både din egen og din hunds skyld. Ingen af os kan lide at se, når vores hund er utryg, og negleklipning bliver derfor hurtigt til en situation, som gør ondt i maven på både os og vores hund. Derudover er negleklipning noget, vi skal gøre regelmæssigt på de fleste hunde. Derfor synes jeg personligt, at vi skylder vores hunde at gøre det til en god oplevelse.
Håndtering og negleklipning er nemlig ikke noget, hunde skal lære at finde sig i - det er noget de skal lære at være trygge ved.

‘Jeg kan ikke træne tryg negleklipning fordi…’

Kender du også påstanden om, at du ikke kan træne tryg negleklipning, hvis din hund trænger til at få klippet negle, FØR du er i mål med træningen?

Jeg hører den ofte om alle former for håndtering. Og jeg er (heldigvis) nødt til at fortælle dig, at det ikke er rigtigt. Selvfølgelig kan du gøre din hunds forhold til negleklipning bedre, selvom den er nødt til at få ordnet negle undervejs i processen :-)

I næste blogpost vil du lære lidt om visuelle rammer for positiv håndtering, som kan hjælpe til ikke at ‘forgifte’ jeres gode træning med ‘skal håndtering’. Derudover findes der muligheder som fx et kradsebræt, som kan hjælpe dig til at holde din hunds negle kortere imens I træner. Og så er der altid muligheden for at få hjælp fra din dyrlæge, som kan give din hund beroligende eller let bedøvelse forud for en negleklipning, så du har ro til at træne videre derhjemme bagefter. Lad dog som udgangspunkt ikke din dyrlæge klippe din hunds negle uden beroligende eller bedøvelse, hvis din hund er utryg ved negleklipning - det gør på ingen måder situationen bedre.

 

Hvad skal du så gøre?

Heldigvis er der masser af ting du kan gøre for at ændre din hunds forhold til negleklipning. Faktisk kan din hund lære at blive så glad for negleklipning, at den frivilligt tilbyder deltage. Det kan blive en hyggestund, som du og din hund har sammen.

I de næste 2 blogs får du 8 trin som du kan træne, for at hjælpe din hund til at blive tryg ved negleklipning.

Jeg håber, at du vil læse med. Og indtil da vil jeg opfordre dig til at overveje, hvad din motivation bag træningen skal være, og hvornår på dagen du kan lægge små træningspas ind - det bliver nemlig det, der holder dig på sporet og hjælper din hund til at komme i mål.

Jeg hepper på dig og din hund!

- Mie

Succes hund

SuccesHund - Mie Bay

Mie Bay er dyrlæge, hundeinstruktør og kæmpe hundenørd. Hun brænder for den gode relation mellem hund og ejer og har især en passion for at udbrede træning af tryg og frivillig håndtering for familiehunden. Mie ejer SuccesHund, hvor hun arbejder efter tanken, at hundetræning skal være trygt og sjovt - for både hund og menneske.

Du kan læse om Mies undervisning og lære hende bedre at kende på Instagram/Facebook profilerne @SuccesHund og på hjemmesiden www.succeshund.dk