Pas godt på dit DogCoach tøj

Linn Cecilia Svensson

Linn Cecilia Svensson

Pas godt på dit DogCoach tøj

Alle DogCoach produkter har smudsafvisende overflade og kan nemt aftørres med en fugtig klud. 

Selvom alle produkter naturligvis kan maskinvaskes, anbefaler vi altid at du undgår hyppig vask for at sikre dit produkt længst mulig levetid. 

Inden vask
Sæt dig grundigt ind i vaskeinstruktionerne (findes på indersiden af produktet), for dit produkt og følg dem nøje.

Produktet vaskes i vaskemaskine ved 30/40 grader, ved et normalt langt program. Undgå brug af skyllemiddel 

Vask af produkter med membran (dem som er 100% vandtætte) 
Anvend flydende outdoor vaskemiddel uden enzymer, da enzymer kan nedbryde imprægneringen.

Vi anbefaler Grangers Performance Wash. 
Brug aldrig skyllemiddel, shampoo eller uldvask.

Er der tidligere brugt vaskemiddel, indeholdende enzymer, er det nødvendigt efterfølgende at vaske produktet i maskinen ved 30/40 grader uden vaskemiddel, for at få eventuelle sæberester ud af materialet.

En del af jer spørger ind til om imprægnering af tøjet er nødvendigt for at gøre det endnu mere holdbart?

I kan altid imprægnere med en god tekstil imprægnering, men det er som udgangspunkt ikke nødvendigt ved almindeligt brug.

Hvis produktet har været vasket mange gange, kan det give mening at tilføje en ekstra imprægnering af og til, enten i vaskemaskinen eller ved spray efterfølgende efter vask.

Det du til gengæld skal love os, er at du altid vasker dine produkter UDEN skyllemiddel, og at du lukker alle knapper og lynlåse pg vasker det med vrangen udad. 

Vask af ældre produkter
Imprægneringen slides af med tiden og når produktet skal genimprægneres, anbefaler vi, at produktet vaskes med almindeligt flydende vaskemiddel (uden skyllemiddel og parfume).

Brug evt. Neutral. Brug ikke vaskepulver, da pulveret sætter sig i materialet.

Grunden til, at almindeligt flydende vaskemiddel normalt ikke anbefales, er fordi flydende vaskemiddel fjerner skidt og snavs men samtidig også kan fjerne imprægneringen. Men når produktet alligevel skal genimprægneres, er det oplagt at få vasket produktet ordentligt. Almindeligt flydende vaskemiddel skader ikke membranen, tværtimod rengør det denne bedre, så den kan ”ånde” igen.

Husk dog at få skyllet produktet en ekstra gang, efter brug af almindeligt flydende vaskemiddel.

Imprægnering

  • Sørg for at produktet er så nyvasket som muligt inden imprægnering. Husk efterfølgende at vaske/skylle produktet igennem uden vaskemiddel, hvis der er vasket med enzymholdigt vaskemiddel.
  • Spray – Imprægner produktet mens det er vådt.
  • Produktet tørres i ca. 45 minutter i tørretumbler ved svag varme, svarende til 40 grader.
  • Test om materialet er blevet tilfredsstillende imprægneret, ved at bruse det over med koldt vand.

Ved korrekt imprægnering skal vandet perle af materialet uden at trænge ind.

  • Hvis produktet ikke er optimalt imprægneret: Dyp produktet i en spand vand så det er helt vådt igen.

Gentag fra punkt 2, indtil materialet er optimalt imprægneret. Vi anbefaler altid at følge ovenstående metode til imprægnering, for at opnå det bedste resultat.

Er dit produkt 100% vandtæt?

Har du har et DogCoach produkt som er 100% vandtæt (f.eks. parkajakken, eller skaljakken) indeholder det en membran, og det er derfor ekstra vigtigt, at du ikke tilsætter skyllemiddel, når du vasker

Membranen sørger for, at du holdes tør og at din krop kan ånde. Bruger du skyllemiddel, vil det sætte sig i membranens åbninger og stoppe dem til, så du ikke kan ånde i på samme måde.

Hvis du lige vil have jumpsuiten mere ”fluffy” efter vask kan du evt. tørre den let ved lav varme sammen med f.eks. tennisbolde og ryste det efter cirka hver halve time, men vi anbefaler generelt at tørretumble absolut mindst muligt og kun ved lav varme af hensyn til DWR-behandlingen på overfladen.