Aktiv hundehverdag

Tina Hougaard

Aktiv hundehverdag

Sommetider føler jeg, at alt går i hundene... Jeg lever af at træne hunde og deres mennesker - jeg kender mange hundemennesker, som jeg ofte mødes med - jeg træner min egen hund næsten hver dag - jeg træner flere sportsgrene med min egen hund og jeg konkurrerer også.. 

NOSE WORK

Torsdag var vi til Nose Work klasse 1 prøve gennem DKK i Solrød. Dagen startede tidligt og vi tilbragte en hel dag fyldt med masser af hundesnak med andre NW-nørder. PellePirat lavede nogle fantastiske søg og arbejdede simpelthen så gennemført koncentreret, at jeg ikke kunne have forventet mere af ham. Desværre hentede han ikke sin NW1 titel, men det var nu heller ikke med det formål at vi deltog i prøven. Bevares, jeg elsker da titler og rosetter - men en glad og overskudsagtig konkurrence-hund er meget mere værd! Både her og nu men også i det lange løb.

Nose Work

Jeg må bare erklære mig helt og holdent Nose Work fan. Min virksomhed er baseret på Nose Work og jeg elsker sammenholdet og den gejst og glæde jeg ser både i træningen af Nose Work hunde men også til konkurrencerne. At min lille PellePirat også er gået fra at være fuldstændig u-inspireret til kæmpe Nose Work fan er bare et mega PLUS!

Nose Work

HYRDNING

Lørdag stod den på hyrdning. Er der noget PellePirat ELSKER så er det at hyrde får. Wauh, kunne han få lov hver dag, så tror jeg, at han ville takke ja tak! Til gengæld er det den sport, hvor jeg er aller mest på udebane - hold fast hvor jeg bare føler mig udfordret: 

 1. HVOR er din får?!
 2. HVORFOR bliver jeg væltet af får?!
 3. HVORFOR bliver min hund ved med at sprinte RUNDT om og i cirkler om fårene?!
 4. HVORDAN sætter jeg hans tempo ned?!
 5. HVORDAN får jeg ham til at holde mere afstand så fårene IKKE presser mig?!

Så mange spørgsmål! Hunden derimod får ofte masser af ros. Hundeføreren NOT so much.. 

Hyrdning

NOSE WORK - igen

Jeps, søndag tog jeg ud og selvtrænede med nogle af mine ældste Nose Work kursister. Noget af det sværeste for Piraten er at arbejde, når der er andre, sjove hunde tilstede også. Så dét og nogle udfordrende søg fik vi trænet på.

Og det er så skønt, når andre end én selv sætter søgene op. For så får man trænet på noget, man måske ikke er vant til eller ikke selv havde fantasi til. 

Nose Work

LP TRÆNING

Mandag stod på 3 timers LP træning mod klasse 1. Egentlig kan vi mange af øvelserne fra klasse 2 også, men vores største udfordring i lydhed er min Pirats åbne sind, som er meget påvirket af miljøet. Så fokus på klasse 1.

Sjovt nok, havde min sejeste trænings-Pirat i mandags glemt ALT om "stay" / BLIV! øvelserne... 

 • Tyvstart i indkaldet
 • Tyvstart på springet
 • Han vendte sig i stå under gang
 • Han løb ud til mig i dæk på afstand
 • Stillingsskiftet var helt ude i hampen...

PellePirat kan aldrig gøre noget forkert.. Han kan alle øvelserne, han syntes bare, at han selv kan sætte sit eget touch på øvelserne for at pifte dem lidt op .. Oftets til stor grin og glæde for dem, der ser på. Jeg kan heller ikke selv lade være med at grine af ham. Han gør nemlig alt med sit helt særlige PellePirat fjæs og charme, som er uimodståeligt.

Så træningsplan igangsat for at blive seje til STAY øvelserne igen. 

LP

TRICKS/FREESTYLE TRÆNING

Torsdag aften stod på 1 times tricks træning med henblik på færdighedsprøverne / Freestyle program (hvis vi nogensinde når dertil).. Piraten har så mange tricks gemt i pelsen, som han gerne og ofte viser frem. Herunder har han selv fundet på:

 • Jump up (se billede nedenfor)
 • Bamse (jeps, den hvor han sidder på måsen med begge forben oppe)
 • Neje / bukke / playbow
 • Vinke

Alt sammen noget han gør randomly, men som ikke er signalstærke. Alt sammen nogle tricks, der er super fede - men som jeg ikke har brugt nok tid på at forfine. Så vi bliver udfordret nu til vores træning og er blevet bedt om at udfase håndsignalerne, så han laver øvelserne på verbalt signal. Jeps træning igangsat!

Og hvor kom vi så fra? Nå jo, endnu en uge FYLDT med hundetræning.. Sker det også for jer?

 Tricks

OM BLOGGER

Tina Hougaard er uddannet hundeinstruktør, er passioneret indenfor træning af Nose Work og driver Hougaard & Hund. Hun er den glade ejer af den smukke og frække Tibetanske Terrier Pilou aka PellePirat, som hun træner både lydighed, tricks og Nose Work med.