Alle har bagage - også din hund

Malene Holst Christensen

Malene Holst Christensen

Alle har bagage - også din hund

Den usynlige rygsæk
Når man vælger at anskaffe sig en hund, så er det ikke kun en hund, man åbner sin dør og sit hjerte for. Jeg plejer at sige til dem, der ikke har haft kæledyr før, at der med anskaffelsen af en hund også medfølger en usynlig rygsæk, samt bekymringer og skyldfølelse. Helt gratis.

Hundens …
I starten er man forblændet af de smukke hengivne øjne og lyden af legende poter, og så rammer hverdagen. Det er nemlig ikke kun dig, der har en usynlig rygsæk. Det har hunden også. Nogle hunde har fået en masse positive oplevelser, gode strategier og handlemønstre fra hvalp af. Andre skal måske først til at lære det hele og har en tung rygsæk på grund af, hvordan livet har formet sig indtil nu. Der er så mange forskellige faktorer, der kan have en afgørende betydning. Det kan f.eks. være alder, hundens personlighed, erfaringer, samt træning eller mangel på den.

… din
Den er ikke meget anderledes. Måske bemærker du næsten ikke, den er der, eller du har måske rigtig meget at slæbe rundt på? Det kommer helt an på, hvordan livet har set ud indtil nu. Der er vi ikke så forskellige. Men det er nu, magien starter. For ligesom du kommer til at betyde rigtig meget i din hunds liv, vil hunden også komme til at gøre en kæmpe forskel i dit. Og hvem er det egentlig, der vælger hvem, når man står der og skal vælge mellem en masse dejlige hvalpe i et kuld pelsbolde? Eller man bare kan mærke, at den hund man står overfor på et internat, er hunden?

Bekymringer og skyldfølelse
Ikke nok med at du bliver bekymret, hvis hunden bliver syg, eller du får skyldfølelse, hvis den skal være alene hjemme lidt for lang tid en dag. Nej, hunde kan bare et eller andet, man slet ikke forstår, før man selv bliver trådt godt og grundigt i hjertet, og den sætter et kæmpe poteaftryk, præcis der hvor alle følelserne sidder.

Venskabet
Lige gyldigt hvad hunden bliver brugt til, så opstår et unikt bånd. Et venskab mellem hund og ejer, som slet ikke kan sammenlignes med et mellem to mennesker. For mig betyder det utrolig meget at have hund i hverdagen. Han er vores familiehund, min hjælpehund og min bedste ven. Vi tilbringer meget tid sammen. Vi hjælper hinanden med vores rygsække.

Farvel
Derfor er sorgen stor, den dag ens bedste ven ikke er her mere. Som én sagde til mig for nylig, efter hun havde sagt farvel til sin sygdomsramte hund: ”Jeg har grædt mere over tabet af min hund, end jeg nogensinde har gjort til en begravelse.” Jeg forstod præcis, hvad hun mente. Jeg stod der med tårer i øjnene. Dels fordi jeg var ked af det på hendes vegne, men også fordi jeg ved, hvor ked af det, jeg bliver, den dag Marvin må sige farvel.

Heldigvis lever minderne altid videre i den usynlige rygsæk, og lige nu skabes der nye med Marvin.

Bag om bloggen
Charlotte nærmer sig de 50. Hun arbejder til daglig med regnskab. Hun elsker at tage billeder, skrive og læse, går op i sund kost og glutenfri bagning. Hun bruger en del tid på at dyrke grøntsager og være i haven.

Marvin er en brun 4-årig stædig og glad ft cocker. Han er en forkælet sofahund, familiehund og hjemmetrænet hjælpehund. Han elsker bamser og nye eventyr. Så længe der ikke er en støvsuger med i eventyret.