Damen med hundene - Hundedamen?

Linn Cecilia Svensson

Linn Radsted

Damen med hundene - Hundedamen?

Jeg har altid selv haft fordomme om mennesker, som havde mange dyr og som brugte oceaner af tid på at tale om dem og være sammen med dem..

Jeg startede mit hundehold med én hund, og en helt ny verden åbnede sig for mig. Jeg blev pr. automatik medlem af et fællesskab, som jeg ikke anede eksisterede. Jeg blev stoppet på gader og stræder af folk som jeg ikke kendte, som ville vide noget om min hund og gerne vil klappe hende. Folk med hund hilste og smilte til mig hver gang jeg gik tur med hunden. Jeg tog mig selv i, at stoppe op og tale med folk om deres hund og gode luftesteder. Vi talte om hundenes adfærd og trivsel, og vores kærlighed til de små uldtotter

Da jeg fik hund nummer to skete der nøjagtig det samme.

Nu blev jeg stoppet på gaden og spurgt om det var mere besværligt med to hunde og hvilke fordele det havde. Jeg tog mig selv i, at fortælle om hvor skønt det var med to hunde i huset og hvor forskellige de var. Folk kiggede efter mig på gaden, når jeg kom med mine to brune skønheder.

Jeg startede til Nose Work træning med hund nr.2 og hundeverdenen blev endnu større. Der var ikke grænser for hvor meget vi delte med hinanden om stort og småt i vores træning. Vi kunne tale længe om det og vi satte en dyd i, at finde gode træningssteder og fortælle om dem til andre.

En aften tog jeg mig selv i, at kigge efter hundeudstyr og træningstøj på nettet i flere timer, for at finde det helt rigtige – priserne taler vi ikke om.

Ind flyttede hund nr. 3 og så startede det hele forfra igen – jeg blev stoppet på gaden og spurgt om det ikke var besværligt med alle de snore.  Hvordan kan det være, at du har valgt at have så mange hunde? Er de meget forskellige? osv. osv.

Ups, nu var jeg blevet til ”damen med hundene”……..
.. Hele min fritid handler om hunde. Min midterste hund er blevet certificeret læsehund, den mindste er i oplæring og jeg træner Nose Work med alle 3 hunde. To somre i træk har min ferie været summer camp med skønne hundevenner.

Hjææææælp, hvad tænker folk om mig? Syntes de jeg er skør? Sådan tænkte jeg i lang tid, i dag er jeg ligeglad.
Andre går op i håndbold og træner flere gange om ugen, og tager til kamp i weekenden. Andre dyrker lystfiskeri og er ude i al slags vejr og håber på en ørred eller to.

Jeg dyrker hundeverdenen og jeg er vild med det. Jeg er stolt af mine hundepiger, og de som vi sammen har opnået og oplevet. Jeg er vild med vores samvær og os i flokken stortrives med vores liv.

Om blogger: Ea Bagge
Ea har 3 hundepiger, Honey på 11 år, Luna på 2 år og Maggie på 9 uger. Hendes ældste hund er en gravhundeblanding som hun havde med hjem fra sin tid i Grønland. De to andre er cocker blandinger med duracell batterier. Ea træner Nose Work med alle sine hunde, det er en fantastisk aktivitet/sport. Luna er miljøtrænet og socialtrænet fra en tidlig alder, da hun forhåbentlig en dag skal bruges som pædagogisk "redskab".