Den gør ikke noget...

Lotte Boelsmand

Den gør ikke noget...

“Den gør ikke noget, den vil bare hilse…”

Jeg kunne have købt mange hundeguffer, hvis jeg havde fået en femmer for hver gang, jeg har fået den sætning, når jeg går tur med Emma. Lad mig lige slå fast, jeg er IKKE fan af den sætning, og jeg er ikke fan af hunde, der ikke er i kontrol. Husk lige på, du aner intet om, hvad den hund, du møder, har været igennem eller oplevet.

Lad os gå lidt tilbage i tiden. Jeg har som sagt en beagle – og ja den har prøvet at gå løs, men jeg har valgt at lytte til min mavefornemmelse og mange andre beagle-ejere, og holde den i line. Den går sine egne veje, og lukker TOTALT ørerne. Du kan stå og kalde/råbe/løbe lokke med godbidder, intet hjælper når først de vælger at smutte 😊 (har prøvet det – og det er ikke sjovt, og den er ikke i kontrol).

Den første gang, det gik galt, var en skøn sommeraften. Min mand og jeg var ude at gå med hende i snor, gik på cykelstien i ro og mag. På modsatte side af vejen, så vi en dame åbne en låge til haven og ud kom 2 hunde, der skulle ind i deres bil, men de var løse og fandt åbenbart, at Emma var en trussel, selvom vi gik på den anden side af vejen, (Emma hverken gøede eller knurrede – hun havde slet ikke set dem). De for over vejen og lige i flæsket på Emma. Heldigvis var min mand hurtig og sparkede ud efter de 2 hunde, de slap taget, og vi hastede afsted – væk fra dem. Jeg tror, at selen tog fra for en del af biddene. Ejeren kom løbende og undskyldte mange gange, og vi afsluttede den der. Men den har da sat sine spor i både Emma og os. Anden gang det skete – her var Emma også uden skyld, hun står bare sammen med mig og en anden hund i snor i nærheden føler sig på én eller anden måde truet af hende, og farer over og bider hende, så hun får bidt et lille hul i brystet.

Jeg mener, det er meget misforstået, at hunde bare skal socialiseres, så er det ”happy go lucky” og fryd og gammen. Hunde er lidt racister, men også lidt ”gruppe-mobbere”. Kan se, at når vi er en gruppe sammen til træning et sted i byen, vi kan være 4-8 hunde sammen uden problemer, MEN kommer der så en fremmed hund gående på en fredelig luftetur – hold da magle, den får da læst og påduttet af vores hunde, at den ikke er en del af klubben og nok skal gå lidt udenom. 😊 Så derfor – møder du en hund i snor, så respekter, at den er i snor. SPØRG først ejer om den vil hilse, og lad nu være med at sige det, EFTER hunden er smuttet over for at hilse 😊

Jeg har også prøvet at gå i hundeskov (dem der er indhegnet) – netop fordi jeg gerne vil give hende friheden til at løbe. Men det var altså heller ikke den store lykke. Tror, der er en del, der har misforstået konceptet. Det minder mere om en kaffeklub. Vi kom med vores beagler, og gik rundt sammen med hundene – hyggede & snakkede og havde styr på vores hunde. Men der kom så nogle stamgæster så det ud til, som slap hundene, og gik ind i midten til bord/bænk sættene, hev kaffekanderne op, og så blev der hygget ved bordet – alt imens hundene havde ”fri leg”.  Jeg valgte hurtigt, at det ikke var stedet for os. 

Når vi går er Emma altid i lang line, så jeg tilgodeser hendes ”snuse-trang” – men jeg søgte stadig at give hende et frirum til at lege sikkert – og det er nu fundet – og bonus er, at de også kan passe hende, når vi er væk. Jeg har 1 krav til dem, der skal passe Emma, og det er, at hun skal være en del af familien – hun skal IKKE stå i en boks med musik i radioen og 1 x luftning om dagen. Emma ER en familiehund, der er vant til at være en del af familien, og det skal hun også, når hun passes.

Jeg har fundet en fantastisk hundebørnehave, der ligger i nærheden. ”Lykkelig Hund”. Her er hun i børnehave 1 x om ugen. Det er FANTASTISK. Det ER som en børnehave 😊 De afleveres mellem 7-9, er ude flere gange om dagen. Middagslur/pause, og de kan hentes fra kl. 15. 😊 Man får en mega dejlig træt og glad hund hjem – men det fedeste er, at når man afleverer, så kan hun nærmest ikke være i sin krop af bar glæde/iver – hun er så glad for at være hos dem <3 Det kan VARMT anbefales.

Lidt om bloggeren.

Lotte er til dagligt kunderådgiver og bruger det meste af sin fritid på at træne med sin hund Emma, som er en beagle pige på snart 9 somre. De har trænet og konkurreret schweiss spor. Agility uden den store succes (der må jo ikke lokkes med godbidder) og nu træner de Nose Work 3-4 gange om ugen, hvis de kan komme til det. De konkurrerer på NW3 niveau, og de har en fest sammen, når de søger.