Den perfekte sommerferie

Linn Cecilia Svensson

Linn Radsted

Den perfekte sommerferie

Hvordan får man den allerbedste sommerferie? Det kommer vel an på, hvem man er, og hvad man har lyst til, men jeg ved godt, hvordan MIN allerbedste sommerferie ser ud, for jeg sidder midt i den – eller rettere i slutningen, men det er også ok, for den har været helt perfekt!

Som skolesekretær har jeg 4 ugers ferie, og det virker af helt vildt lang tid, når man tager hul på ferien, men pludselig er den slut. Jeg har lært, at jeg ikke har lyst til at sidde tilbage de sidste dage og tænke, at der var en masse, jeg ikke nåede, som jeg helt vildt gerne ville have gjort. Omvendt har jeg også lært, at der skal være plads til små pustehuller ind i mellem – der skal være plads til bare at sidde med en kop kaffe og en bog uden at skulle andet.

At rejse er fint, men jeg kan sagtens undvære, og i virkeligheden vil jeg hellere undvære rejsen end mine hunde. Varme er jeg heller ikke særlig god til, så jeg har ikke noget behov for at komme udenfor Danmarks grænser, men jeg kan alligevel godt lide at komme lidt væk, så hvad gør man så?

Vi har været på Bornholm nogle år i træk nu, og for mig er det det perfekte sted at holde sommerferie: Der er hyggeligt, der er smukt, der er rigeligt at lave, der er en masse skøn natur at gå ture i, og det er det perfekte sted at have hundene med, så der har vi igen i år tilbragt en uge sammen med børn, svigerdøtre og mine forældre.

De midterste to uger har været en perfekt kombination af træning med hundene om formiddagen, og afslapning eller planer med familien om eftermiddagen og aftenen, krydret med lidt undervisning og en enkelt rallyprøve – pigerne er blevet aktiveret, mens resten af familien hhv har sovet og været på arbejde, og når vi er kommet hjem, har de været trætte og haft brug for at hvile, mens vi andre har lavet noget uden dem – helt perfekt!

Det er for mig den perfekte måde at holde ferie på!!

Det allerbedste har jeg dog tilgode: 5 dage med Nose Work!!! Først to dages heldagskursus og derefter tre dages Summer Camp – what´s not to love?
At det samtidig er så godt planlagt at resten af familien er i Spanien, mens jeg nørder med hundene og en masse andre passionerede hundemennesker, gør det bare endnu bedre.

Den perfekte ferie findes, og min har set sådan ud i år.
Vi bestemmer heldigvis hver især selv, hvordan vores ferie skal se ud. For mig har det været en helt perfekt måde at bruge mine 4 uger på, og jeg er sikker på, at hundepigerne er helt enige med mig, selvom de nok efterhånden glæder sig til, jeg starter på arbejde igen, så de kan sove hele dagen…

 

Bag om ugens blogger  

Jeg hedder Mia, er 44 år, gift, har 4 børn og 2 F1 labrador, Molly på 5 år og Selma på 2 år, som jeg tilbringer stort set al fritid med at træne. Vi træner og konkurrerer primært i HTM/Freestyle og Nose Work - to discipliner, som jeg også er DKK dommer i. 

Når jeg ikke træner mine egne, underviser jeg andre, fletter paracord, læser krimier eller skriver blog.