Der er forår i luften

Tina Hougaard

Der er forår i luften

Min elskede Fjolle er en sol-hund. Han elsker solen. Han hader regn. Han afskyr regn og blæst. Han springer over vandpytter - og kunne aldrig drømme om at bade.

Hunde

Han er heldig at være født med GRIFFON-scruffy pels, så han aldrig skal i bad. Jeg laver etage-vask med en vaskeklud på ham engang imellem. I ved skægget, ved halen og maven – men ellers skal han ikke bade. Han bliver også ret sjældent beskidt, for han går ikke i mudder og vandpytter. Vådt græs uden mudder går an, men tørt græs i solskin er det bedste, der findes.

Alt i solen er godt; at solbade, at sove, at hvile, at gnave på en pind, at blive nusset, at lege med vennerne, at gnaske på et rigtigt kødben etc.

Fjolle er en sol-hund.

nutrimmet

Nytrimmet og klar til foråret og solen

Da foråret kom – med sol – livede min vinterdeprimerede hund op. Han ville gerne ud igen og gå lange ture, lege og hygge med vennerne.

Jeg kalder ham MIN LILLE FERDINAND, for han er sådan en type hund, der tager sig tiden til at stå og snuse til en blomst i laaaaang tid. Ikke kun fordi blomsten muligvis har været tisset på af en lækker tæve eller en ven – måske en fjende – han snuser no matter what. 

Selvom han er ved vandet med en kammerat, der er en vandhund, der oven i købet inviterer ham til at lege med i vandet, så står han bare og gør og siger “kom da ind på land, væk fra det der vand, du bliver jo våd”… Altså Fjolle fyr…

Min gamle hund Blop var en vandhund. Han elskede at soppe og at svømme ved havet. Han var ikke vild med regnvejr, men han vadede da i vandpytter og tog det med ophøjet ro, når vejret viste tænder.

Derfor har jeg haft bade en vand- og en sol-hund.
Jeg elsker dem begge lige højt.

Jeg har også elsket en mudderhund. En hund, der ikke var min egen, men som altid badede sig i mudderpøle. Hun var så dirty – eller altså beskidt hele tiden, og min venindes hjem lignede Roskilde Festivalpladsen - efter…

Derfor er jeg egentligt ret godt tilpas med de to hunde, jeg har haft boende fast i mit hjem; en vand- og en sol-hund. 

Hvad med jeres hunde? Er de til mudderbade? Sol-senge? Surfbrætte? 

Har i mudder-hunde? Har I sol-hunde? Har I vand-hunde? Eller et mix af alle tre?

 hundegåtur

Vi går foråret i møde - Fjolle med Celine og Siva

Jeg synes, at det er så skægt, at hundene er så forskellige. Mine to var samme race, men de er så forskellige som to snefnug. De er/var også unikke som to snefnug.

Jeg er taknemmelig for, at jeg må lære om hunde fra to så forskellige lærere – som Blop  og Fjolle. Tak for lærdom og indsigt elskede hunde i mit Univers – mine egne – og alle de søde hunde jeg elsker, der er i mit liv. Visdom fra hunde er vigtig læring for os mennesker.

“Vi er forskellige – men vi forstår alle hundesprog”. 

Knus og solstråler fra Fjolle & Ibbe  - nyd solen.

Bag om ugens blog: 

Vi er Fjolle og Ibbe. Fjolle er en PBGV. Jeg er – ja et menneske, der nogen gange ønsker, at ”jeg dog bare var hund”. Fjolle er min hund nr to. Min første hund, Blop, fik jeg i gave af min mand, da jeg blev alvorligt syg. Fjolle og jeg glæder os til at være en del af dette fine BLOG-UNIVERS.