Det vigtige valg af race

Charlotte Secher Jensen

Det vigtige valg af race

Hvorfor?

”Hvorfor har du egentlig en FT Cocker Spaniel, når du ikke går på jagt?” Det spørgsmål har jeg fået rigtig mange gange. Ofte efterfulgt af en bemærkning om, at det da er synd for hunden, at han ikke er med på jagt. Jeg forstår faktisk godt spørgsmålet og bemærkningen. Men FT Cocker Spaniels kan så meget andet end jagt. Ligesom for eksempel hønsehunde, labradorer, dalmatinere og gravhunde kan. De var også alle sammen oprindelig fremavlet til jagt. Enten som stående, stødende og apporterende eller som drivende jagthunde. Så længe hunden bliver aktiveret, stimuleret, forstået og elsket, så er de alle perfekte familiehunde, efter min mening. Men det er vigtigt at sætte sig ind i, hvilken race man køber.

Valg af race.

Da vi i familien skulle finde frem til, hvilken hunderace vi skulle vælge, talte vi længe om, hvad vi ønskede at få ud af hundeejerskabet. Vi læste en del om de forskellige racer. Både for at sikre os, at det var den rigtige race for os, men også for at sikre, at racevalget ville blive så rigtigt som muligt i forhold til hunden. Det var utrolig vigtigt for os, at hunden passede ind i vores livsstil, og vi var et rigtig match i forhold til den.

Hvad drømte vi om?

Vi har begge haft hund som barn. Men ingen af os har haft samme racer. Så vores udgangspunkt var forskellige. Vi tog derfor nogle af de tests, der er på nettet. Der skal man svare på spørgsmål om alt fra størrelse på hund, ens erfaring, pelspleje, holdning til hvor meget hunden må gø. Aktivitetsniveau – både dit og hundens, samt mental aktivering. Er det en børnevenlig hund, og mange andre spørgsmål. Det gav nogle gode samtaler, og vi fandt frem til, hvad vi drømte om.

Hvad var vigtigt for os?

Vi ønskede at finde os en hund, der er hengiven, blid og evigt glad. En race, der elsker at arbejde målrettet, og som kan fungere som familiehund. En mellemstørrelse hund uden for meget pelspleje, der ikke gør ret meget, men som gerne måtte være intelligent, legesyg og aktiv.

Vi endte med at vælge racen FT Cocker Spaniel. Og heldige var vi, at der ikke langt fra, hvor vi bor, var en kennel, der havde fået hvalpe.

Køb af hvalp.

Jeg kontaktede dem og fik en god snak. Et af de første spørgsmål, der blev stillet var, ”: Du ved godt, det er Field Trial Cocker Spaniel hvalpe, ikke? Jagtudgaven. De har lige det ekstra gear.” Jo, det vidste jeg. Et vigtigt spørgsmål og et endnu vigtigere svar.

Vi fik lov til at besøge hvalpene. Alle var lige dejlige. Men fuldstændig forskellige i personligheder og alligevel utrolig ens. Efter to besøg, fik vi, selvom vi ikke ville bruge hvalpen til jagt, alligevel lov til at købe en. To ud af 6 hvalpe var et godt match til os. Vi måtte vælge mellem en af de to. Det var svært. Vi valgte Lucas. Og hvilket match! Vi fik næsten 12 fantastiske år med ham. Han passede perfekt ind i vores familie.

Da Lucas blev 10 år, fik vi Marvin. Denne gang var forarbejdet et helt andet. Nu handlede det om forskellen mellem at have en og to hunde på en gang.

En gang FT Cocker Spaniel – Altid FT Cocker Spaniel.

Bag om bloggen
Charlotte nærmer sig de 50. Hun arbejder til daglig med regnskab. Hun elsker at tage billeder, skrive og læse, går op i sund kost og glutenfri bagning. Hun bruger en del tid på at dyrke grøntsager og være i haven.

Marvin er en brun, 5-årig, stædig og glad ft cocker. Han er en forkælet sofahund, familiehund og hjemmetrænet hjælpehund. Han elsker bamser og nye eventyr. Så længe der ikke er en støvsuger med i eventyret.