En rigtig vandhund

Tina Hougaard

En rigtig vandhund

Mange tænker på pudlen som sådan en forfinet lille sag, der bare tripper rundt og spiser trøfler og dufter af fransk parfume. En lille taskehund, der besvimer, hvis den selv skal gå.

Men pudlen er faktisk blevet opdrættet som en vandapporterende jagthund og brugt til andejagt. Ordet puddel kommer fra tysk og er en forkortelse af pudelhund – i direkte oversættelse plaskehund.

Og min Basse er virkelig en plaskehund. Han elsker at vælte sig ud i vores nærliggende lille sø, især hvis det er efter en pind. Vi skal bare nærme os søen, så begynder halen at logre, og han drøner ned til vandkanten og sopper ivrigt rundt, indtil der bliver kastet en pind – og så er det ud på det dybe. Vand er bare det bedste!

vandhund

Desværre er det ikke verdens reneste sø, og bredden er som regel én stor mudderpøl, så når det går hjemad, ved han godt, at nu venter det ikke-sjove vandeventyr.

For hvor sjovt vand i søen er, så er vand fra en bruser åbenbart det værste i verden. Når jeg har fået låst mig ind og fundet håndklæde og shampoo frem, skal jeg så bagefter ud og finde hunden frem. For han er i mellemtiden smuttet et diskret sted hen, i håbet om, at jeg måske lige denne gang opgiver og lader ham slippe for bad. Vand er bare det værste!

Sådan er livet – også for en hund. Det sure med det søde. Nu venter jeg bare på, at han sørger for andesteg til mig en dag.

 vandhund puddel