Endnu en rejse til Norge

Helene Vester Nielsen

Endnu en rejse til Norge

Når man nu som jeg har fattet kærlighed til og interesse for en hunderace, der på verdensplan ikke er pokkers mange af, lyder det yderst tiltalende at skulle bruge en forlænget weekend på en rejse til udlandet for at deltage i træf for netop denne race – også selvom man i virkeligheden HADER at rejse.

For nu ligesom at tækkes familien, så de ikke bare følte, at de var tage til gidsler i deres hundetossede mor og kones liv, solgte jeg træffet hjemme som en uges sommerferie i det smukke Norge.

Det kræver noget at tage sin hund med til udlandet. Det kræver en hel del mere at tage tre hunde med, især når de får følgeskab af to menneske teenagere, som faktisk helst ville være blevet hjemme sammen med deres computere.

Det er mig, der er planlæggeren hjemme hos os. Jeg startede forberedelserne til sommerferieturen allerede i februar. Min mand pakkede, som han plejer, et kvarter før, vi skulle afsted. Det er så også årsagen til, at vi altid bruger første dag på vores feriested til at købe nye sko til ham. Som regel har han kun klipklapperne, som han har på med og mere end en gang er remmen knækket undervejs på turen.

Når man rejser til Norge skal hundene have en gyldig rabiesvaccination. Dertil en ormekur, givet af dyrlægen, tidligst fem døgn før ankomst til Norge, skrevet ind i hundens pas.

Under sejlturen skulle hundene opholde sig minimum fem timer i bilen. Det var vigtigt for mig, at de have det så komfortabelt som muligt undervejs. Mini Corgi har lidt tendens til stress og kan i sådanne tilfælde godt være en bisse overfor de to små hunde. Hun havde desuden aldrig prøvet at sejle før. Derfor besluttede jeg, at alle hundene skulle i hvert sit bur.

Det var her, jeg blev rigtig glad for at min tungeste hund vejer 18 kg. Ellers ved jeg simpelthen ikke, hvordan vi skulle have fået plads til det hele. Jeg valgt at pakke hele familien sammen i vores lille autocamper, så hundene kunne få så store bure som mulig i de fem timer, de skulle sidde i bilen. Det kostede en hel del mere end at få en personbil med på overfarten, men det gav mig ro i sjælen, og hundene så bestemt ikke ud til at lide nogen nød. De havde både vand og snacks til turen.

Efter fire timers køretur i Norge, selvfølgelig med passende pauser til lufteture undervejs, nåede vi endelig vores bestemmelsessted. 12 timer efter vi påbegyndte vores rejse i Danmark.

Det var et fantastisk sted med søer, skov og udsigt til fjeldene. Vi fik gået nogle skønne ture i ugens løb.

Og hvad havde jeg så valgt at tage med til hundene til en uges ophold i Norge?
3 hundebure, 9 tæpper, en spand med foder, en kagedåse fyldt med snacks, en rulle hundeposer, en afbindingskrog, søsygepiller, smertestillende piller, hundeshampoo, børster, en boks med udstillingssnore mm (vi skulle udstille på træffet), 3 halsbånd med hundetegn, tre almindelige snore, 3 fem meter snore, tre flexliner på 8 meter, legetøj, håndklæder, køledækken, 3 vandskåle, sol folie, legetøj, indhegning, strips og gaffatape.

Til mig selv var det vigtigste min DogCoach vest og DogCoach hoodie. Der er nogle helt fantastiske lommer i det tøj, der gør, at jeg aldrig behøver at slæbe en taske med rundt mere. Der er simpelthen plads til det, jeg har brug for uden, at tøjet bliver træls og tungt at have på. Dertil gør godbidslommerne, at jakken ikke bliver snasket i lommerne. I de 40 år jeg har haft hund, har jeg immervæk haft en del udstyr af forskellig slags. Intet er kommet op på siden af min DogCoach hundelufterjakke – den var dog for varm at tage med på sommerferie.

Måske studsede du over strips og gaffetape på min liste. Det er altid godt at være forberedt, når man tager på ferie med Mini Corgi. I år var det dog en slibemaskine, hvid maling og en pensel, vi fik brug for. I sin kamp for at finde lidt lækkert mad, fik Mini nemlig lukket sig selv inde på badeværelset, mens vi var ude at spise. Mini lider aldrig i stilhed, men forsøger selv at finde en løsning – det kostede så en dør og en dørkarm og ekstra penge til udlejeren.

Schipperke træffet var virkelig hyggeligt. Det er fantastisk at være sammen med andre mennesker, der elsker racen lige så meget, som jeg selv gør.

Jeg kommer næppe til at udstille min hund i så smukke omgivelser igen, der var udsigt til fjeldene og søer. 26 schipperke var tilmeldt. Det er ca dobbelt så mange schipperke, som vi plejer at være til en udstilling sammen med andre racer.

Lille Audi viste sig fra sin smukkeste side og fik en rigtig god beskrivelse. Det vigtigste var dog at se hans opførsel under hele turen. Han nød at være med ude på oplevelser og elskede det hele fra første sekund.

Det var en virkelig hyggelig tur, men det er nu også ret dejligt at være hjemme igen.

Om ugens blogger:

Helene er førtidspensionist og bruger en stor del af sin tid på sine dyr. Dyreholdet består af 4 hunde, 1 kat, 15 fritgående høns, ca. 80 volierefugle, og så har datteren tre axolotler. Og nu kan hun og Cookie også kalde sig læsehundeteam.

Hun elsker at skrive små noveller, digte og historier fra sin hverdag og læser gerne en god skandinavisk krimi.

Udover Helene og alle dyrene, består familien af Birger 55 år, Thor 12 år og Sigrid 10 år.