Er løb med hund noget for os?

Karoline S Brinch

Er løb med hund noget for os?

Frida og jeg dyrker canicross, hvor vi løber sammen forbundet af en elastikline. Jeg får ofte spørgsmål om, hvordan man kommer i gang, og om sporten mon er "noget"? - for hvad hvis man ikke er hurtigløber, har en hund som vil snuse hele tiden, eller hunden har det lidt svært med andre hunde?

Jeg er træner i klubben, Dirty Paws, og her er vores motto, at "aktive hunde er lykkelige hunde" - og at canicross er for nærmest alle hunde. Gennem de tre år klubben har eksisteret, har jeg set så mange hunde have glæde af at komme ud og løbe og få nye oplevelser sammen med deres ejere. Langt de fleste hunde elsker bare at bevæge sig, og mødes man med andre canicrossere, så lærer hunden hurtigt, hvad det handler om.

Vi har løbere på alle niveauer, og også folk som canihiker, dvs. powerwalker i stedet for at løbe. Det vigtigste er at komme afsted og få motion og fælles oplevelser. Jeg møder igen og igen folk, som er kommet i gang med løb - og holdt ved - netop fordi hunden er med. Vores hunde er de bedste løbemakkere og er altid klar. Det er bare sjovere at komme afsted, når man har en firbenet ven med, og mange fortæller også, hvordan turen bliver lettere, fordi hunden hjælper, når den løber foran og trækker lidt i linen. Hunde som "sniffer" meget, skal ofte lige lære, at de er "på arbejde" og ikke på snusetur. Men som regel lærer de det hurtigt, og bliver så glade for løbeturene, at de slet ikke har tid til snuseri.

Hunde, som har det svært med andre, bliver også ofte hjulpet via canicross. Alle har snor på hunden, og vi løber med afstand. Og så sker der bare noget "magisk", når hundene begynder at løbe sammen i samme retning. Der opstår en flokfølelse, og de slapper mere af i hinandens nærvær. Det er fantastisk at opleve. Derfor har vi også flere ejere, som fortæller, at deres hunde er blevet meget bedre til andre hunde, efter de er begyndt til canicross. Også ens samarbejde og forståelse for hunden bliver udviklet, når man skal lære hunden at arbejde foran samtidig med, at den skal lytte til ens signaler. Med tiden kan opstå en fantastisk teamfølelse, hvor man nærmest føler sig som én, når man løber sammen.

Så har du lyst til at være aktiv sammen med din hund og få et endnu bedre teamwork - og få en masse oplevelser sammen i naturen, så kan jeg kun anbefale at prøve canicross. Der er klubber rundt omkring i Danmark, hvor man kan møde op og få gode råd til at komme i gang. Særligt udstyret til turene såsom en løbesele til hunden og elastikline og bælte til en selv er vigtigt at få hjælp til for at finde det rigtige. Og så er det også bare sjovere at løbe sammen med andre canicrossere i fællesskab. Får man lyst til at stille op i motionsløb, er der efterhånden også mange sjove og spændende løb, hvor man konkurrerer, hygger og får en fed dag sammen.

Læs mere herinde: https://www.facebook.com/groups/dirtypaws.klubhus/ 

 

Om bloggeren:
Karoline er 46 år og bor i Birkerød med sin kæreste og golden retrieveren, Frida på 6 år. Karoline er uddannet dyrlæge og hundetræner og er medstifter af hundeløbeklubben Dirty Paws, hvor hun også er træner/tovholder i lokalklubben i Nordsjælland. Frida og Line elsker at løbe canicross sammen og har deltaget i mange stævner i ind- og udland, inkl. EM og VM. Deres vigtigste motto er dog "Better together" - at turene handler om teamwork og forståelse for hinanden. Og at alle kan være med. Foruden canicross deltager de også i K9-biathlons (forhindringsløb med hund) og dyrker hundefitness. Og vandreture både i Danmark og rundt omkring i Europa er også et hit.
Frida er en superhurtigt løbehund, når det gælder. Og kan vandre i timevis i alperne. Men hun elsker også bare at blive nusset på maven og sove længe. Hun kan være stædig som et æsel, hvis der er noget, hun ikke gider. På aftengåturene er det fx hende, som bestemmer ruten. Og så "taler" hun meget ved at brumme, bla når hun synes, at hun har fortjent en ekstra godbid.

Frida og Karoline er at finde på Instagram med profilen @teamgoldenpower