Et godt hundeliv trods allergi og hypothyroidisme

Lotte Boelsmand

Et godt hundeliv trods allergi og hypothyroidisme

Emma havde i en del år døjet (periodevis) med rumlende tarme – manglende appetit og tynd mave (varede ca 1 dag – og så var det ovre). Derudover tilbagevendende røde ører og slikken af poter.

Fordi jeg ikke mistænkte allergi på det tidspunkt, lavede jeg ikke en dagbog over, hvad hun havde fået at spise – stor fejl, for det tror jeg ville have hjulpet os en del. 

Jeg valgte at få hende igennem den “store test”, som er blodprøve, som sendes til Jylland til videre analyse. Svaret var som et slag i ansigtet:

·       Lagermide

·       Husstøvmide

Derudover reagerede hun på:

·       Kylling (som jeg anvendte en hel del som godbidder)

·       Lam

·       Okse

·       Fisk

·       Kalkun

·       Kanin

·       ...og en del andre.

Efter aftale med dyrlæge valgte vi ikke at gå i gang med hyposensibilisering, da effekten ofte er ringe i hende alder (hun var 8 år, da hun fik diagnosen). Jeg valgte at gå all in på foder og godbidder.  Indrømmet, hun er STORFORBRUGER af godbidder, så jeg måtte gå i tænkeboks, for godbidder kunne vi IKKE undvære.

Hvad virkede for Emma:

Jeg begyndte at fodre med Hills Z/D, og der gik ikke lang tid, før hendes mave var i tip top orden 😊

Jeg fjernede ALLE godbidder, der ikke var allergivenlige – eller som var på listen. Og HUSK, at hvis du har en allergihund, KUN at købe MONOPROTEIN godbidder. Kig på varen, LÆS hvad der er i. Jeg kender nu de mærker, som er gode, og som jeg VED ikke kommer “Animalske biprodukter” i (du aner ikke, om det dækker over kylling, som er populært, fordi det er billigt)!

I en meget lang periode (6 mdr) var hendes eneste godbidder disse 2 som VÅDFODER: Hills Z/D og Specific CDD - HY Food Allergen Management. Jeg skar det i bidder og tørrede det i en airfryer (alm ovn kan også bruges)

Hun rettede sig helt fantastisk – men pludselig begyndte hun at se meget underlig ud i pelsen/ansigtet, hun fik mørke pletter, tabte pelsen flere steder og ansigt så ud som om hun var stukket af en bi. – så vi måtte igen til dyrlæge, og her kunne det konstateres, at hun havde hudbetændelse ☹  Og hun blev sat i behandling med diverse medicin for at mindste kløen og fjerne infektionen. Men vores vakse faste dyrlæge havde en mistanke da han så hende – og han tog en blodprøve.

Den viste, at hun havde nedsat stofskifte også kaldet hypothyroidisme. Hun er kommet i LIVSLANG behandling med:

- Forthyron tablet hver dag – typisk til behandling af lavt stofskifte

- Cyclavance – i sprøjte som kommes i hendes mund – det dæmper hendes immunforsvar, så allergien ikke igangsætter hudbetændelse igen.

Derudover giver jeg hende ”Petbalance Support Haut + Fell olie” fra Maxizoo  hver dag over maden – den er fantastisk til pelsen, og hun virker nyvasket hver dag – luftig og ufedtet pels.

Jeg ”tørvasker” hende ofte med en pels/hudplejende skum/mousse fra Douxo.

Emma stortrives. Det kræver selvfølgelig lidt ekstra, men det gør jeg MEGET gerne for hende 😊

Det som er min hverdag nu er, at jeg altid sørger for at have allergigodbidder på lager (Hills eller andre). Hun er ikke vild med dem (kan ikke bruges som træningsgodbid !!) 😊 …..men hjemme er de fine.

Det som jeg køber nu som godbidder – hvis ikke jeg selv tørrer vådfoder (hun bliver jo træt af det – hvis det er det samme hver dag) er godbidder baseret på INSEKT protein – det reagerer hun ikke på, og heldigvis er der ved at komme en del på markedet. Ged kan jeg også bruge i begrænset brug – bruger det typisk som udskåret godbidspølse, når vi er til prøver, for her skal hun virkelig have noget, hun er vild med 😊 <3

Lidt om bloggeren.

Hun hedder Lotte, er i starten af 50’erne. Til daglig sidder hun som projekt koordinator og bruger det meste af sin fritid på at træne med sin hund Emma, som er en beagle pige på 10 somre. De har trænet og konkurreret schweiss spor i flere år. Agility uden den store succes (der må jo ikke lokkes med godbidder) og nu træner de Nose Work 2-3 gange om ugen hvis de kan komme til det. De konkurrerer på NW3 niveau, og de har en fest sammen når de søger <3 – for det vigtigste for denne hundefører er at HUNDEN har det sjovt, og at man lærer mest af de fejl man laver. Så i stedet for at være sur/skuffet over en prøve der ikke er gået som det skulle, så lær af det! - det er i de fleste tilfælde ikke hunden der fejler <3