Hund eller ej i sengen?

Linn Cecilia Svensson

Linn Radsted

Hund eller ej i sengen?

Inden jeg fik hundehvalp var min holdning til at have hund i sengen ret klar. Hunde sover da i en kurv, og så kan de evt. komme op i sengen og sige godmorgen. 

Sådan havde det også været med alle de hunde jeg var vokset op med nemlig.

Så da Nemo’en flyttede ind sov han i et lille trådbur ved siden af min seng de mange første måneder, og det gik så fint. Da det blev vinter og koldere, startede han så med at være lidt i sengen inden han skulle sove. Om som vinteren skred frem, ja så gik det som det gik med så mange andre regler – han sov ikke bare i sengen, men i arm – under dynen forstås. 

Og helt ærligt så elsker vi det begge den dag i dag.
Og skal jeg sove uden ham, så mangler der klart noget.

Det der med at have en varm lille hund, og bare ”gumse” og være sammen.
Og mens alle andre har travlt med at fortælle mig hvor dårlig en vane det er, så trives vi egentlig godt med det sammen på 7. år.

hunde i seng

Og jo - selvfølgelig er der både plusser og minusser ved at have hund i sengen.
Først og fremmest så er der hundehår overalt – og poter.. også selvom han er lille.
Så hyppigheden af at vaske sengetøj er klart større.

Så er der det med pladsen, og ens afbrudte soverytme, i vores tilfælde er det nemlig sådan at jeg flere gange om natten bliver vækket med et kærligt (men bestemt) snudepuf – fordi det er tid til at løfte dynen, så han kan smyge sig ned under. Åbenbart ikke en disciplin han selv har tænkt sig at skulle mestre.

-”Men altså du får jo aldrig en kæreste når den hund fylder hele sengen, siger min tidligere nabo altid med et glimt i øjet. ”

Hvortil jeg må berolige hende med at, det jo altså har lykkedes at have kæreste og hund, og altså finde en helt fin fælles løsning herpå.

For jo, han fylder, den tykke plettede – utroligt at en lille hund kan fylde så meget alligevel?

Men han forstår nu også fint at navigere i hvornår han sover i arm, og i fodenden og hvornår han er velkommen og ikke.

Ligesom han accepterer at han nogle steder sover i en kurv når han bliver passet (hos mine forældre) mens andre (læs min svoger) vælger at forlade soveværelset så der er plads til hundene i sengen hos min søster.

Min pointe er, at jeg ikke tror der er så meget rigtigt og forkert. Vi finder alle en form som passer os bedst, og jeg tror vi finder en livstil som også matcher dette.


Og så er der sikkert også forskel på at have en labrador i sengen eller en mindre hund (kunne jeg forestille mig?).

For sandheden er, at næsten uanset hvem jeg har som sleep overs, så ender Nemo’en suverænt med at få dem charmeret nok til, at han naturligvis også ender med at ligge i arm hos dem også. Og at de faktisk ender med at synes at det med hund i sengen er ret hyggeligt 

Hvad siger i om hund i sengen? Go eller no go?

Om Ugens blogger

Forfatter bag ugens DogCoach blog er Linn Radsted. 
Linn er selvstændig konsulent og serieværksætter på 8 år og har Jack Rusell terrieren Nemo på knapt 7 år, som idag primært er hyggehund. 
Udover øvrige projekter, er hun stifter og indehaver af DogCoach.