Hund i møblerne

Charlotte Secher Jensen

Hund i møblerne

Nogle hundeejere vil ikke have hunden i sofaen eller sengen, mens det for andre er det helt rigtige at dele møblerne med deres kæledyr. Der kan være mange årsager til, at man har bestemt sig for det ene eller det andet. Og hvad der er den rigtige løsning, er op til hundeejeren.

Reglerne hos os.
Da vi fik vores hund, var vi enige om, at han ikke skulle være i møblerne. Men man har åbenbart et standpunkt, til man tager et nyt. En gang i sengen og han huskede, hvor hyggeligt det var. Og vi var enige. Det var hyggeligt, så han fik lov. Vi fik efterfølgende en god snak om husreglerne, og både hunde og katte er velkommen i vores seng og sofa.

Der er stadig regler.
Men det betyder ikke, at Marvin må være i alle møbler. Selvfølgelig må han ikke være i sofaen hos andre, hvis han er med på besøg. Kun hvis han får lov. Han må heller ikke være i de nye lænestole i stuen. Har han våde beskidte poter, eller der er mange gæster, ved han også godt, at han skal være på gulvet eller i sin transportkasse. De regler forstår han sådan set godt. Men som stædig FT Cocker Spaniel skal reglerne da testes en gang imellem. Vi kan jo have ændret mening.

Hvorfor?
Fordi når Marvin lægger sig tæt op ad mig med sit hoved på min brystkasse, så kan jeg mærke, hvordan vi begge slapper helt af. Pulsen falder, og stressniveauet sænkes, når jeg aer ham blidt og kører fingrene langsomt gennem hans pels. Det bliver på en måde en form for mindfulness, hvor han har min fulde opmærksomhed, samtidig med at jeg bare er i nuet og lader op. Han smasker veltilpas og ruller om på ryggen. Der går ikke lang tid, før han trækker vejret dybt, og hans regelmæssige åndedræt samt tyngden fra hans hoved, hjælper mig med at finde ro. Jeg sover ret dårligt på grund af leddegigt og smerter. Men når Marvin ligger der snorkende og tæt op af mig, så virker varmen smertedæmpende, og jeg falder hurtigere i søvn. Jo, han vækker mig sommetider i løbet af natten. Men for mig er det positivt, for så får jeg skiftet sovestilling og er derfor mindre øm i kroppen dagen efter. Jeg får simpelthen en bedre nattesøvn, når han sover i min seng.

Marvin vælger selv.
Selvom vi har valgt, at Marvin må være i møblerne, så er helt op til ham selv, hvor han vil være. I dagtimerne ligger han ofte i sofaen, sommetider vælger han at sove på gulvet, andre gange i sin kurv eller transportkassen med lågen åben. Men om natten vælger han altid sengen. Får han det for varmt, hopper han ned på gulvet. Dog kun for en stund. Så er han tilbage. Han finder det helt rigtige sted at sove. Helst på tværs af sengen, ovenpå mig, med stængerne i vejret - i rigtig Cocker-style.

Om bloggeren
Charlotte arbejder til daglig med regnskab. Hun elsker at tage billeder, skrive og læse, går op i sund kost og glutenfri bagning. Hun bruger en del tid på at dyrke grøntsager og være i haven.

Marvin er en brun, 6-årig, stædig og glad ft cocker. Han er en forkælet sofahund, familiehund og hjemmetrænet hjælpehund. Han elsker bamser og nye eventyr. Så længe der ikke er en støvsuger med i eventyret.