Hvad koster mon vovsen i det vindue…

Tina Hougaard

Hvad koster mon vovsen i det vindue…

Der sidder en vovse i et vindue,

en sød, lille logrende fyr,
Hvad koster mon vovsen i det vindue,
jeg håber, den ikke er for dyr.

Syng selv videre…

Men altså svaret kan jeg godt afsløre: Den koster temmelig meget.

Jeg har nu haft min hund i seks år, men jeg kan godt stadig huske de mange overvejelser, jeg havde som kommende hundeejer. Har jeg tiden til det, har jeg overskuddet til at træne og mentalt stimulere den, kan jeg få den passet, når jeg skal på ferie eller lignende, er jeg klar til at stå en time tidligere op for at morgenlufte og at skulle ud i mørke og kulde klokken sent om aftenen for at gå aftenlufte osv. osv.?

Det eneste, jeg ikke overvejede specielt var: Har jeg råd til en hund?

For herregud, jeg skulle jo bare have en lille dværgpuddel, og ærlig talt, når først jeg havde købt kurv, skåle, halsbånd og den slags, hvad kunne det så koste at have hund? Så skulle den jo bare have lidt mad, og det er vel det.

Nå ja, seks år senere kan jeg gøre det foreløbige regnskab op og konstatere, at den lille vovse i vinduet har indtaget en betydelig post i regnskabet. Mad er jo ikke bare mad, det daglig foder skal helst være god kvalitet, og det koster. For ikke at tale om de lækre godbidder, som på en eller anden måde altid falder ned i kurven hos dyrehandleren. Og så er der forsikringer og dyrlægeregninger – her har Bassen virkelig bidraget til dyrlægens nye sommerhus i Nordsjælland. Træning har vi også deltaget rigtig meget i, hvalpetræning, lydighed, agility, rally, og det er sjovt for både mig og hunden, men grundlæggende er ”hundens fritidsaktiviteter” dyrere end mine. Og så skal han til frisøren hver tredje måned – og det er både dyrere og tager længere tid end mine frisørtider.

Og alt sammen betaler jeg med glæde, for min bedste ven skal have det godt. Man kan have hund på mange måder, men uanset hvad, skal man bare virkelig ikke undervurdere, at en hund koster penge.

Så TOP-overvejelserne er: Tid. Overskud. Penge.

 

Bag om ugens blogger:

Heidi Christiansen er glad hundeejer af den 5-årige mini puddel Basse, som primært er hygge og selskabshund. 

Til daglig arbejder hun som oversætter og har derfor masser af tid sammen med hendes skønne vakse energibundt