Hvad vil det egentligt sige at have hunden med på job hver dag?

Tina Hougaard

Hvad vil det egentligt sige at have hunden med på job hver dag?

Mange af os hundeejere drømmer om at have vores elskede firbenede ven med på job hver dag. På denne måde skal de ikke være så længe alene og vores samvittighed og urets tikken vil ikke på samme måde handle om hunden.

Men hvordan fungerer det så egentligt i praksis, hvis du kunne få lov at tage hunden med hver dag?

Førend jeg blev fuldtidsselvstændig som hundetræner og underviser, arbejdede jeg mellem 40-50 timer om ugen. Og det var eksklusiv transporttid til indre KBH hver eneste dag.

Jeg havde heldigvis en ret fleksibel arbejdsordning, hvor jeg kunne flexe lidt med min tid. Og så har jeg faktisk været så heldig, at selvom jeg har siddet i åbent kontorfælleskab, så har jeg i perioder haft mine hunde med på skift dengang. Jeg synes det siger rigtig meget om en arbejdsplads, at der kan være plads til det. 

Først havde jeg min meget syge Ella med i et par måneder. Hun lå stille i sin kurv ved siden af mig - høj på medicin. Da hun var frisk fik jeg hundehvalp og havde ham i periode med, indtil han kunne være alene hver dag. Derefter havde jeg en ung hanhund i en hus sammen med en intakt tæve. Så da hun kom i løbetid skiftedes jeg til at tage enten den ene eller den anden med på job. 

hunden med på job

Der var altid plads til at de var med mig. Og i dag sidder jeg på mit eget kontor med min partner Stine, hvor vi i alt har 5 hunde med på kontoret hver eneste dag.

Men hvad kræver det egentligt af hunden? Hvad kræver det af dig? Og hvad kræver det af arbejdspladsen? 

I min optik er der flere ting, der spiller ind. Først og fremmest; hunden skal være OK med mange mennesker - er der noget der tiltrækker dine kollegaer er det at tage din hund med på job. Dernæst, alle dine kollegaer skal være OK med at der er en hund på jobbet (de kan altså ikke have allergi) og din hund skal kunne ligge stille det meste af en arbejdsdag og ikke gø. Samtidigt skal den også kunne håndtere at der går folk forbi, som IKKE vil hilse. 

Det virker måske som basis-kompetencer, men det er det faktisk ikke. For mange hunde vil det være en hård opgave. 

Når vi så kommer til min eksisterende situation: vi har 2 tæver og 3 hanner. To af hannerne kan ikke sammen. Dvs. det kræver en del tilvænning førend situationen er OK for alle. Det betyder at vores pt. er lukket fra hinanden og skilt ad med børnegitter osv. Det kan godt være lidt stressende for alle parter i starten. Men med den rette træning og tilvænning kan mange ting lykkes.

Det kræver at vi tager hensyn til alle. Og vi kan godt mærke at mandag morgen er den hårdeste - for da har hundene været fra hinanden i nogle dage. Hvorimod onsdag er en helt normal arbejdsdag med ro på, på begge sider af børnegitteret ;) 

Nedenfor en kort video fra den nuværende arbejdsplads.

 

Bag om ugens blogger:

Tina Hougaard er uddannet hundeinstruktør, under uddannelse til adfærdsbehandler og er passioneret indenfor træning af især Nose Work og driver  PowerDog. Hun er den glade ejer af den smukke og frække Tibetanske Terrier Pilou aka PellePirat, som hun træner både lydighed, tricks og Nose Work med.

Olli er husets nyeste medlem. En Malinois tæve, som forhåbentligt også skal træde sine smukke poter indenfor LP, tricks og Nose Work.