Hvor og hvordan overlader man egentlig sine hundebørn til pasning?

Tina Hougaard

Hvor og hvordan overlader man egentlig sine hundebørn til pasning?

Du kender det måske - det har været planlagt længe - den der ferie med familien, uden dine hundebørn.

Straks melder tanker som "Hvem er overhovedet kvalificeret NOK til at passe mine hunde?" - "KAN nogen overhovedet passe dem som mig?" - "Måske er det dér ferie uden hund ikke for mig" ... 

Men, skiferie skulle jeg på, og ikke bare skiferie. Vores første ferie sammen som kærester. Tage mig sammen måtte jeg jo, for selvom jeg elsker mine hunde, så elsker jeg også ham, der beriger mit liv hver eneste dag, på to ben. 

Sjovt nok skulle man tro, at det var Malinois'en, der var sværest at finde pasning til. En særlig race med behov og temperament, som ikke er for hvem som helst. Men men, Piratens opdrætter er en stjerne og hun har haft Olli på overnatning før, så hun tog hende for mig. Piratens far og bror måtte altså leve med den space-invading Olli i knap 10 dage. 

hundepasning tina hougaard

Det gik over al forventning. Olli smadrede et tilpas antal bamser hver dag - for at statuere, hvad der sker med frække Permand-charmører aka PellePirats far, som gerne taler om babser foran damerne. Den sidste dag måtte Permand dog afbryde Ollis smadren af bamser - måske var han træt af at det var alle hans vinder-bamser fra hans storhedstid i udstillingsringen i hele verden. 

Det eneste Olli var utilfreds over, var at Opdrætteren altså ikke havde læst vejledningen fra hundemor... LUK mig ind NUUUUUU!!!! Jeg kan alligvel se, at du står i køkkenet, opdrætter!! 

hundepasning

 

Piraten blev tilbudt pasning hos en af mine kursister. Og My, den lille, skrappe franske bulldog. Det gik ganske fint, efter Carina havde lært at tale Piratsk, My forsøgte at tale Tibetansk og Piraten forsøgte at tale Fransk. 

Piraten er ikke en nem hund at passe. Selvom han er sød, sjov og kærlig. Så er han også rigtig usikker på andre hunde lige nu, han var ked af det i et døgn, han udviser ressource på mennesker (som en biting grundet mange forandringer i hans liv) og så har han et energi niveau både fysisk og mentalt, som kan bringe enhver erfaren hundefører ud af fatning. 

Men, Carina håndterede ham med den kærlige og bestemte hånd, som han har brug for. Han fik lov at ligge i sofaen og putte. Han har lært at "spille" hundespil (og blev så begejstret at han selv stod og kiggede op på dem i stuen, når han mente det var spilletid). Han har gået lange ture, løbet efter ænder, badet, blevet nusset i sofaen og ham og My fandt ud af at lege på en måde hvor de begge kunne være med. Og selvom han ikke var helt med på ideen om at have en fransk bulldog liggende oveni sin pels denne gang, mon så ikke at det vil være OK næste gang?

hundepasning Pellepirat

 

Begge hunde er vist velkomne tilbage hos de respektive ekstra-mamas. Det er jeg personligt glad for. Gode hundesittere er det vi har brug for. Så vi kan holde ferie med de mennesker som vi elsker. .... Vi har dog talt om at tage en sommerferie med vandring, hvor hundene kan komme med ;) Shit, jeg er en forfærdelig hundemor... De hunde betyder ALT. 

 

Bag om ugens blogger:

Tina Hougaard er uddannet hundeinstruktør, under uddannelse til adfærdsbehandler og er passioneret indenfor træning af især Nose Work og driver  PowerDog. Hun er den glade ejer af den smukke og frække Tibetanske Terrier Pilou aka PellePirat, som hun træner både lydighed, tricks og Nose Work med.

Olli er husets nyeste medlem. En Malinois tæve, som forhåbentligt også skal træde sine smukke poter indenfor LP, tricks og Nose Work.