Hvordan når jeg al den hundetræning, jeg gerne vil?

Tina Hougaard

Hvordan når jeg al den hundetræning, jeg gerne vil?

Jeg har tidligere haft skrevet om det med at have tid til det hele, at nå det hele og at prioritere.

Som jeg også skrev den gang, har jeg ikke tid til det hele, men jeg tager mig tid til det, der er vigtig for mig, jeg når ikke det hele, men jeg når som reglen det, der er vigtig for mig, og sjovt nok så prioriterer jeg det, der er vigtig for mig, fordi det giver mig glæde og energi. Men alt det behøver vi ikke gå ind i igen.

Prioritering er dog ikke altid nemt, i hvert fald ikke for mig, men jeg har trods alt også begrænsede ressourcer, som de fleste andre. Jeg vælger at prioritere rigtig mange af mine ressourcer på mine hunde, men så længe min hverdag ser ud, som den gør med fuldtidsjob, er selv prioritering på et højt prioriteret område nødvendig.

I virkeligheden er jeg enormt dårlig til at prioritere, når det kommer til stykket, for en prioritering betyder ikke kun tilvalg, men også fravalg, og den del er jeg ikke fan af! Jeg kan sagtens prioritere, når det kommer til rengøring eller andre ting, der ligger langt nede på min prioriteringsliste, men når det kommer til højt prioriterede områder, har jeg virkelig svært ved det – jeg hader at vælge fra og risikere at gå glip af noget...
Men da jeg heller ikke er fan af at gøre tingene halvt, er jeg nødt til det, for hvordan skal jeg ellers få trænet målrettet mod det, jeg gerne vil?

hundeleg

Så egentlig har jeg prioriteret, fordi jeg prioriterer at træne målrettet og fokuseret – det der med bare at træne for hygge og sjov, det er fint, men det fungerer bare ikke for mig. Hygge og sjov hverken kan eller skal glemmes i træningen, men for mig skal der et lag mere på, hvis det skal motivere mig, så derfor sætter jeg mål, planlægger min træning og ved, hvad jeg vil fokusere på.

Vores primære discipliner er derfor blevet HTM/Freestyle, Nose Work og rally. Det kan stadig lyde af meget, men jeg har virkelig ikke lyst til at vælge mere fra, så det gør jeg ikke!
I stedet for vælger jeg den systematiske, strukturerede OG tidsbesparende tilgang: At planlægge min træning.

Hvis jeg bare trænede på må og få og det, der lige faldt mig ind, ville både hundene og jeg med garanti hygge os og have det sjovt, og alt ville være godt. Men det ville bare ikke være godt nok for mig, og jeg ville med stor sandsynlighed miste min motivation uden målrettet og planlagt træning.
Jeg er så stor fan af planlægning, at jeg for kort tid siden har været på et 2 dages kursus i planlægning af træning, og jeg ELSKER det! Jeg kan planlægge, prioritere, være mere effektiv og nå meget mere på den samme tid, og derfor kan jeg nå at træne til flere discipliner. What´s not to love?!

hundetræning

 

Bag om ugens blogger:

Jeg hedder Mia, er 44 år, gift, har 4 børn og 2 F1 labrador, Molly på 5 år og Selma på 2 år, som jeg tilbringer stort set al fritid med at træne. Vi træner og konkurrerer primært i HTM/Freestyle og Nose Work - to discipliner, som jeg også er DKK dommer i. 

Når jeg ikke træner mine egne, underviser jeg andre, fletter paracord, læser krimier eller skriver blog.