Madører og hængeører

Tina Hougaard

Madører og hængeører

Jeg er ikke ekspert, men jeg kan se på en hund, når den er et madøre. Min Fjolle er ikke et madøre. Min gamle hund, Blop, var i dén grad. Selv da han blev døv, som 10 årig, kunne han stadig ”hører”, når vi åbnede køleskabet…

Fjolle er mere en ”leg med mig-hund”, og hvis du har en godbid, ”så hit da bare med den”. Han vil gerne lave tricks og kunster, men behøver egentlig ikke altid en godbid. Det er ”godt nok” med anerkendende ord og leg med pind eller plysdyr – eller kys.

”Kom med godbidden mutti, så vi kan lege videre”, hvor Blop altid tænkte ”mere godbid mere, mere – og flere”.

Måske har jeg bare ikke knækket koden til Fjolles ”LYST” endnu. Jeg vil fortsætte med at lede.

Hvis Blop så noget, der lignede en godbid i mine hænder, prøvede han alle sine tricks af (high five, vinke, rulle, kravle, sit, dæk, skam dig etc etc). Hvis Fjolle ser en godbid i mine hænder, som han virkelig godt kan lide, som råt kød eller lign, så går han bare i DÆK, og logrer og kigger på mig; ”må jeg godt få den der, så bliver jeg meget glad, men hvis du selv vil have den, så er det også okay”. Hvis Blop så et stykke anything i mine hænder hoppede han op af mig, gøede og logrede halen helt af –agtig ”det er da til mig mor, ikke???”.

 

Så sjovt med to så forskellige hunde i mit liv – så tæt på mig – og helt inde i mit hjerte – begge to.

Hvordan er jeres hunde med hensyn til godbidder? Er de madører?

Hvilke godbidder bruger I? Har I special treats til special moments?

Det har vi. I ALLE mine jakker (også min hundelufter-jakke) har jeg fem slags godbidder;

  • hverdagsgodbidder (som er tørrede okselunger fra Rigtig hundemad Frb)

  • lammelunger, til når Fjolle på turen gør noget helt smukt og ekstraordinært – eksvis tager kontakt til mig, fremfor et gø-udfald mod en hund, han ikke kan lide

  • små tørrede kyllingestykker, som evt kan bruges til små hunde vi møder, og til Tjalfe, som Fjolle tit følges med, der er en lille 15 årig Chihuahua. Tjalfe kan godt lide, at godbidderne er bløde og små – så det får han.

  • tørret and eller kalkun i små bidder

  • helt almindelig god tørkost ovre fra Rigtig Hundemad Frederiksberg 

  • Så er der et godt velassorteret udvalg for min kære lille by-hund og alle hans venner i vores hood i mine ”hundejakkers depot”; lommerne…

 

Glæder mig til at høre om I har et madøre hjemme hos jer???

 

Her kommer lidt fotos af godbidderne, som Fjolle elsker. De er næsten alle KØBT HOS Rigtig Hundemad Frederiksberg (som jeg er så heldig at have som nabo). Så når jeg omtaler dem er det ikke reklame, for jeg betaler for Fjolles godbidder.

Godbidder

Hvor køber I godbidder til jeres hunde? Laver I dem selv mon? Det gør en af mine veninder af kyllingehjerter og torskerogn og noget. WAUH… Jeg køber mine…
 

Bag om ugens blog: 

Vi er Fjolle og Ibbe. Fjolle er en PBGV. Jeg er – ja et menneske, der nogen gange ønsker, at ”jeg dog bare var hund”. Fjolle er min hund nr to. Min første hund, Blop, fik jeg i gave af min mand, da jeg blev alvorligt syg. Fjolle og jeg glæder os til at være en del af dette fine BLOG-UNIVERS.