Man må ikke gå ned på udstyr

Lotte Boelsmand

Man må ikke gå ned på udstyr

Dårligt vejr? Nej....               

....det er dårlig beklædning 😊

Jeg ved ikke med jer, men jeg har fået mange kommentarer i løbet af årerne – specielt fra familien (som ikke selv er dem, der er ude og træne/konkurrere i alt slags vejr) – om antallet af diverse udstyr til både hund og hundefører, og jeg har ikke engang ret meget set i forhold til andre.

Hvis vi skal starte med mig, så startede jeg med et par god outdoorstøvler (gode til at fiksere ankel når man går schweiss i skoven) og en skaljakke. Jeg skal love for, at det har ændret sig med årerne, men ikke desto mindre bliver det alt sammen brugt – det er altså ikke noget, der bare er købt og ligger, nej det er i anvendelse på én eller anden måde.

Hvis I gik ud og åbnede bilen nu, ville I på bagsædet finde: 1 sæt regntøj, 1 par ekstra sko – sølvdækken til bilen (solbeskyttelse) – 1 teddy-jakke. Så er jeg klar til en byge og evt. skifte sko/jakke, hvis det bliver vådt. Og jeg er ALTID sikret med soldækken til bilen – det er mega godt – sænker temperaturen i bilen nogle grader (bilen står naturligvis ALTID åben forår/sommer, når hun er i bilen) 😊

Ud over det der er i bilen, har jeg en DC Vinter Parka, forede vinterbukser, 1 Teddy yderligere, 1 windbreaker, 1 DC vest (god om sommeren med masser af lommeplads), 1 regnsæt mere, 1 par sommerbukser og en del tynde overgangsjakker, som jeg kan justere med lang eller kortærmet indenunder alt efter temperatur. Vesten bruger jeg også forår/efterår med vatteret jakke indenunder.

Hvis vi så laver samme øvelse med hunden – altså åbner bilen nu og kigger bagi ved buret og ser, hvad der ligger i bilen til hende (og det er IKKE en dedikeret hundebil – det er vores familiebil), så er der:

Vandskål – thermokande med vand – Flexline, 3m line – 5m line – regndækken – håndklæde – prutposer – donutseng i buret – og diverse poser med godbidder. Derudover en plastikbøtte med låg til fyldte prutposer (det er ikke altid, der er en skraldespand i nærheden og lidt ulækkert at køre hjem med i bilen, så haps, ned i plastikbøtten og låg på til vi kommer hjem og den bliver KUN brugt til det) 😊

Udover det har Emma et par kasser eller 3 i vores bryggers, som er fyldt op med:

Køledækken til om sommeren, vinterdækken til den lavbenede beagle, så hun ikke får sne på maven – kropsnært dækken til at have på til prøverne, der ligger om vinteren, regndækner, Nose Work udstyr (dufte – mikro rør – vatpinde osv) mousse til pels/mundvige (antiseptisk) for pleje osv osv osv.

 

Mange ville sige, det er overdrevent, men for en gang skyld vil jeg sige, at det er faktisk nødvendigt som hundefører. Både hund og fører skal være klar til enhver situation, når man er ude i op til 5-6 timer. Så er det surt at blive gennemblødt - og det samme med hunden 😊

SKYLDIG: Jeg kan dog erkende, at det er mig umuligt at gå i en hundeudstyrsbutik uden at komme ud med noget – måske mest godbidder (single protein).

Er der andre, der har det som mig? 😊

 

Lidt om bloggeren.

Lotte sidder hun som projektkoordinator og bruger det meste af sin fritid på at træne med sin hund Emma, som er en beagle pige på 10 somre. De har trænet og konkurreret schweiss spor i flere år. Agility uden den store succes (der må jo ikke lokkes med godbidder) og nu træner de Nose Work 2-3 gange om ugen hvis de kan komme til det. De konkurrerer på NW3 niveau, og de har en fest sammen når de søger <3 – for det vigtigste for denne hundefører er at HUNDEN har det sjovt, og at man lærer mest af de fejl man laver. Så i stedet for at være sur/skuffet over en prøve der ikke er gået som det skulle, så lær af det! - det er i de fleste tilfælde ikke hunden der fejler <3