Man siger, at hunden er menneskets bedste ven.

Tina Hougaard

Man siger, at hunden er menneskets bedste ven.

Kan man være ven med en hund, et dyr?! På mange måder kan det lyde skørt, og så alligevel ikke. Et venskab bygger på meget mere end ord, det bygger på følelser og samhørighed.

Samhørigheden med en hund kan føles præcis lige så stærkt som samhørigheden med et menneske. Mange vil påstå at forholdet til en hund, kan opleves stærkere end til et menneske. Hunden dømmer ikke, hunden bærer ikke nag, hunden elsker ubetinget – egenskaber som ikke alle mennesker besidder.

hunden er menneskets bedste ven

Jeg har veninder, som har været ramt af stres – deres redning blev deres hund. Lige meget om de havde grædt hele dagen, skældt hunden ud, siddet og stirret ud i luften eller kastet med tingene – så stod deres hund glad og kiggede på dem.

Jeg har venner, som er blevet skilt og deres hund har trofast ligget med dem på sofaen i måneder, til de en dag rejste sig op og var sig selv igen.

Jeg har bekendte, der er vokset op med hund, og de taler om hunden som deres fortrolige. Den fortrolige, som fulgte dem fra barn til ung. Den fortrolige, som var ved deres side, når tingene var svære. Den fortrolige, som altid forstod dem.

Jeg har en mor, som så længe jeg kan huske har elsket dyr. Hun taler med alle dyr, hun nusser med alle dyr og hun holder af alle dyr. Men mest af alt, elsker hun sin lille hund, som har fulgt hende i tykt og tyndt i 9 år.

I tiden efter min fars død fik hunden en særlig betydning, den blev min mors sjælesørger. Hunden kunne mærke hvornår hun havde brug for nærhed og trøst, så kom den hen ved hendes side og lagde sit lille hoved på hendes lår. Min mor snakkede med hunden om savnet, om minderne og om kærligheden.

sjælevenner hund og menneske

De blev uadskillelige, hver gang min mor rejste sig fulgte hunden efter. Min mor værnede om hunden, som man værner om det dyrebareste man har.

Mine hunde fornemmede også hendes sorg, de vimsede om hende og trykkede sig ind til hende. Hun fortalte dem hvordan hun havde det, hvad hun havde lavet og hvor dejlige de var. Når jeg talte i telefon med hende, sluttede hun alle samtaler af med en hilsen til hundene.

Hunden hjalp min mor igennem sorgen, tabet og savnet. I dag siger min mor: Jeg ved ikke, hvad jeg skulle have gjort uden hunden – jeg tror, jeg var gået sønder.

Om det er venskab? Kald det hvad du vil, det holder <3

 

Bag om ugens blogger:

Ea har 3 hundepiger, Honey på 11 år, Luna på 2 år og Maggie på 9 uger. Hendes ældste hund er en gravhundeblanding som hun havde med hjem fra sin tid i Grønland. De to andre er cocker blandinger med duracell batterier. Ea træner Nose Work med alle sine hunde, det er en fantastisk aktivitet/sport. Luna er miljøtrænet og socialtrænet fra en tidlig alder, da hun forhåbentlig en dag skal bruges som pædagogisk "redskab".