Når husstanden udvides med hund nr. 2

Tina Hougaard

Når husstanden udvides med hund nr. 2

For 2 år siden havde jeg tre hund. 3 måneder senere havde jeg 1. Og siden da har det kun været mig og PellePirat. Ingen hvalpe kunne rigtigt gøre mig hvalpeskruk og jeg følte ikke behov for endnu en hund. Savnet over de to jeg havde mistet var for stor og jeg følte at jeg havde mere end rigeligt i Hr. PellePirat.

Så for 6 måneder blev jeg ringet op af en gammel veninde, som skulle af med hendes Malinois Olli. Hun ville høre om jeg kendte nogen der var interesseret. Eller om jeg var (for der var vist engang hvor jeg havde udtalt, at skulle hun nogensinde af med Olli, så var jeg interesseret.. )

Det endte med en gåtur, så kom Olli med til LP træning, og derefter kom hun med på en uges kursus/ferie i Sverige med PellePirat. Og jeg forelskede mig. Dybt. OG det samme gjorde min Pirat. De to hyggede sig så meget sammen og han afspejler sig så fint i hende. 

malinois

Nu har Olli boet sammen med Piraten og jeg i en måned. Det går godt. De to hygger sig non-stop og en stor benefit på kontoen er, at PellePirat nu kan løbe løs, hver dag sammen med Olli. For han er så travlt optaget af at løbe efter hende, lege med hende og hyrde på hende, at han ikke ænser fuglene - og derfor ikke løber uhæmmet uden indkald. 

Olli er en stjerne. I hvert fald til de fleste ting. LP, tricks, ja sågar Nose Work kunne hun sikkert blive skrap til. Hun elsker at træne og jeg håber at skulle ud og gå den første Rally eller LP prøve her i efteråret. Hun er sej. Og vi du'r godt sammen på træningsbanen. 

Derhjemme er en anden sag. Den ene dag åbnede hun hoveddøren mens jeg stod splitteragende i badet - og jeg måtte ud og hente hende. Hun trækker ualmindeligt meget i snoren. Hun tager mad fra bordet, hvis hun kan slippe afsted med det. Hun sniger sig op i sofaen, eller laver rullefald derop når hun tror jeg ikke ser det. Og hun ville ikke med ud og køre bil og kan trække sig ud af både halsbånd og sele, hvis der er noget hun ikke vil. Men alt det skal vi nok blive enige om med tiden. Lige nu skal hun også lige finde sin vej i hendes nye liv. 

Det vigtigste er, at Olli har det godt, Piraten har det godt og jeg har det godt. En god kombination, også selvom de to er vidt forskellige i race, så matcher de hinanden fantastisk fint. Og det synes jeg er vigtigt, når to hunde skal bo sammen.

 

Om bloggeren: 

Tina Hougaard er uddannet hundeinstruktør, under uddannelse til adfærdsbehandler og er passioneret indenfor træning af især Nose Work og driver  PowerDog. Hun er den glade ejer af den smukke og frække Tibetanske Terrier Pilou aka PellePirat, som hun træner både lydighed, tricks og Nose Work med.

Olli er husets nyeste medlem. En Malinois tæve som Tina håber at gå hele vejen med indenfor LP.