Passer du på hundens tænder?

Tina Hougaard

Passer du på hundens tænder?

Jeg er en idiot til det. Det er en kombination af, at Fjolle hader berøring ved mund og jeg er kognitivt udfordret på min finmotorik (grundet sclerosen).

Når jeg så har skrevet det, så er det også bare mit ansvar, at Fjolle har fine bisser. SÅ DET ANSVAR TAGER JEG.

Han har ikke vist tegn på dårligdom i mund, smerter eller lign, men hans tænder var grimme og belagte med tandsten. Det skulle væk.

Vi har en god dyrlæge, men vi har gode erfaringer med TandDyreklinikken i Måløv, så der ringede jeg op og fik en tid til ham hos en DYRE-TANDLÆGE (Nanna hed hun). De behandlede (det var Jens Ruhnau) også Blop, så det var helt naturligt for os, at tage Fjolle derop - også.

De er meget grundige, og tager røntgenbilleder og alt muligt. De tager billeder undervejs, og det betyder meget for mig. De er meget servicemindede og eksperter…

Jan kørte Fjolle derop en mandag tidlig morgen, og en sød veterinærsygeplejerske ringede og sagde, at vi kunne hente ham ved 12-tiden. Jan hentede en omtumlet Fjolle, betalte regningen og købte en tandbørste og noget tandpasta, og så lovede jeg, at jeg nok skulle huske at få børstet hans tænder.

Husker I at børste jeres hundes tænder?

I dag (14 dage efter OP) fik jeg en opringning fra Nanna (tanddyrlægen, der fiksede Fjolle).
Hun ville bare sige, at hun håbede Fjolle havde det godt, og at de havde fået svar fra England. De havde ved rensningen fjernet en ”gevækst” ved hans tandkød, der lige skulle tjekkes. Det viste sig heldigvis at være godartet (Epulis) 

Det betyder så meget for mig og for Jan, at vi er trygge, når det gælder Fjolle og hans ve og vel. Vi gør vores bedste med det vi har, for at give ham et godt hundeliv, og NU HAR HAN i hvert fald flotte, rene tænder og tandkød. 

Jeg knokler på med tandbørsten, og Fjolle og jeg finder vores vej i det, men for pokker hvor han giver mig meget lang snor, og jeg er så stolt af ham, for han kan virkelig ikke fordrage det.

Der bruges gode godbidder, en blød tandbørste og masser af ros. I starten brugte jeg klikker til hans møde med selve tandbørsten. Det gik så hurtigt. Nu tager vi den fra mødet med tandbørsten i hans mund og så børste rundt og op og ned.

Hvad gør I?

Knus fra en med hvide bisser – og hans mor

PS: hvis I har spørgsmål til forløbet og beløbet, så kan I bare spørge i kommentarfeltet – eller sende en mail til heidiankersen@gmail.com - så svarer Fjolle asap – og jeg måake før ham…

Bag om ugens blogger:

Ibbe: Vi er Fjolle og Ibbe. Fjolle er en PBGV.
Jeg er – ja et menneske, der nogen gange ønsker, at ”jeg dog bare var hund”.
Fjolle er min hund nr to. Min første hund, Blop, fik jeg i gave af min mand, da jeg blev alvorligt syg.