Påvirker det hunden at være væk fra sin ejer over tid?

Tina Hougaard

Påvirker det hunden at være væk fra sin ejer over tid?

Resume: Vi skal rejse til New Zealand og har i sidste øjeblik besluttet ikke at tage vores hund Abeline med pga. meget indviklede og besværlige indførselsregler, mere end 23 timers flyvetid, karantæne og last minute-prøver. Abeline skal passes i 6 mdr, mens vi er væk. 

rejse uden hund

Det er drønsvært helt at forberede sig mentalt på at skulle være adskilt fra sin hund (bedste ven) igennem længere tid. Er det noget som evt. vil påvirke hunden negativt over tid? Hvor hurtigt vil hunden affinde sig med situationen og ”bonde” til sin nye hundepasser?  Vil min hund ændre ”personlighed”?

Det er heldigvis ikke så svært for nogen som helst hundeejere at relatere til min bekymring. Og min familie og omgangskreds har været meget forstående med fortrøstningsfulde historier som varmer ens hundehjerte gevaldigt:

”Da en god ven skulle rejse til Afrika i et helt år passede jeg hans hund. Det gik fint. Ingen problemer. Hunden knyttede sig fuldt til mig. Fra det øjeblik ejeren kom tilbage og stod ved min havelåge var jeg luft!. 100% luft. Hunden kiggede sig aldrig tilbage, det var som om ejeren aldrig havde været væk.” – citat: ven

”Vi var væk fra vores Irske Setter Bonnie i et helt år, mens hele vores familie dengang var i Indien på udstationering.  Hunden faldt fuldstændigt ind i familien igen, da vi kom hjem”. Citat: min far

Det har været en utrolig svær beslutning, men en nødvendig. Ovenstående historier varmer og giver fornyet håb, da det jo nok er rigtigt, at den det er sværest for, nok er ejeren. De fleste hunde har nok en knap der fortæller dem, at tilpasning er den bedste chance for overlevelse, så de affinder sig rimelig hurtig med en ny situation og får det bedste ud af den. Men de glemmer aldrig og det er det som jeg elsker hunde for. På den anden side er hunde er også meget forskellige og håndterer stress individuelt. Meget mere om det, når jeg bliver genforenet med min hund til næste år. Så vil jeg vide hvordan Abeline har taget imod udfordringen.

Om Blogger Shaila Sigsgaard
Shaila Sigsgaard, freelancejournalist, bor i Kentucky, USA sammen med sin mand og store børn på 12 og 13 år og lille Abeline som er en Cockalier som er en blandingshund mellem en amerikansk Cocker Spaniel og en Cavalier King Charles.