Poteaftryk, rengøring og livsglæde

Charlotte Secher Jensen

Poteaftryk, rengøring og livsglæde

Poteaftryk, rengøring og livsglæde – En helt almindelig formiddag med hund.

”Hey… Ej Marvin! Kom lige ned derfra!” En morgenfrisk og meget glad hund kom til at tage en glædesrunde i sengen, efter han havde været ude i haven for at tisse. Jeg følger morgentræt bagefter hunden ud i køkkenet. Barfodet træder jeg over vandet på gulvet. Af en eller anden årsag så lukker hunden ikke munden efter sidste mundfuld vand. Jeg laver mig en kop te og træder et skridt baglæns. ”Av!” Tørkost føles som at træde på legoklodser. Så er jeg i hvert fald vågen.

”Sengetøjet,” hører jeg mig selv sige højt og jeps, det har helt sikkert regnet i nat. For beviset er lige der midt i sengen. Ikke nok med han laver poteaftryk i mit hjerte, han deler også gerne ud af dem alle andre steder. Note til mig selv… Få nu lært den hund at få tørret de poter ved terrassedøren – hver gang!

Det fungerer ellers ret godt efter en gåtur. Der har vi fundet en god rytme. Badeværelset er lige indenfor fordøren, og Marvin har lært at hoppe direkte fra gåtur og op i badekarret. Men det er med at være hurtig. Er jeg for længe om at få startet for vandet, når han at ryste sig, og væggene bliver dekoreret med de fineste pletter af mudder blandet med savl og snot. I hans ivrighed efter at være superdygtig, når han denne gang at hoppe ud på gulvet, inden jeg får fundet håndklædet frem, og var jeg ikke våd, så blev jeg det. Jeg smider strømperne og får ham tørret. Jeg griner. Af Marvins livsglæde og af mit eget spejlbillede. Jeg har fået fregner. Af mudder.

Marvin, han ligger i rigtig cocker-style på sofaen. Med benene i vejret og nyder livet. Egentlig burde jeg støvsuge hårvindheksene op fra gulvet. Men af en eller anden årsag er både katte og hund ikke fan af støvsugeren. Det er jeg egentlig heller ikke selv. Men af andre årsager. Faktisk så hader jeg at gøre rent. Det er bare en nødvendighed og specielt med 3 pelsklædte husdyr, der fælder 365 dage om året.

Jeg smider tankeløst reklamerne på gulvet, hænger vasketøjet op, og på rekordtid har Marvin fået designet et puslespil. Jeg anede slet ikke, en reklame kunne deles i så mange stykker. Nu går den ikke længere. Støvsugeren bliver startet.

Marvin vil igen ud i haven. Jeg står vagt ved terrassedøren – klar med håndklædet.  Der er helt sikkert en hunhund i løbetid. Der er snask i pistolen, og han savler. Der tisses et utal af gange, og jeg spotter en gave på terrassen. En halv mus. Tak for den, Hunter. Jeg får den samlet op, inden Marvin eller den anden kat Tiger bringer den indenfor. Jeg er nok en smule utaknemmelig. Jeg værdsætter ikke de der gaver eller en blodfyldt flåt i sofaen. Heller ikke loppebid er jeg fan af.

Men jeg værdsætter at have husdyr. At have hund. Det gør en kæmpe forskel i mit liv. Jeg tørrer Marvins poter, får støvsuget færdig og drikker min nu kolde te tilsat den hemmelige ingrediens. Katte- og hundehår.

Bag om bloggen
Charlotte nærmer sig de 50. Hun arbejder til daglig med regnskab. Hun elsker at tage billeder, skrive og læse, går op i sund kost og glutenfri bagning. Hun bruger en del tid på at dyrke grøntsager og være i haven.

Marvin er en brun 4-årig stædig og glad ft cocker. Han er en forkælet sofahund, familiehund og hjemmetrænet hjælpehund. Han elsker bamser og nye eventyr. Så længe der ikke er en støvsuger med i eventyret.