Sommerferie i potehøjde

Linn Cecilia Svensson

Linn Radsted

Sommerferie i potehøjde

Mor fortalte, at vi skulle på ferie til Bornholm sammen med vores menneske storesøster. Det syntes vi lød rigtig hyggeligt.

Pludselig en dag satte mor et nyt bur i stuen med et af vores tæpper i, hun lokkede os med godbidder til at gå derind. Vi gør alt for godbidder, så vi gik ind og ud af buret, vi lagde os ned og vi sov lidt derinde. Mor blev så glad, og så ved vi der falder godbidder af – så i flere dage gjorde vi det om og om igen, og hun fandt de ekstra lækre godbidder frem.

Den dag vi skulle afsted, blev vores hundestoresøster sat af hos mormor, hvor hun skulle holde ferie. Hele mors bil var pakket med ting til turen, især en kasse havde vi lagt mærke til. Det var kassen med hundemad og godbidder, hun havde også taget noget legetøj med.

hundeferie

Vi hentede vores menneske storesøster, som snakkede på hele turen til Ystad. Mor og søster havde talt om, at færgeturen blev lidt spændende. Vi anede ikke hvad en færge var, men det var åbenbart spændende.

Færgen var ikke så spændende som mor havde sagt, der var mange mennesker og deres trapper var meget stejle og glatte. Vi skulle sidde et sted sammen med mange andre hunde, og vi ville gerne hilse på dem og snakke med dem – men det syntes mor var en dårlig ide, når vi ikke kendte dem.

Vi holdt lidt øje med det hele, men det var ret kedeligt – så vi tog en lur på sædet mens mor og søster drak kaffe.

Vi skulle bo på en campingplads i en hytte, hvor der var to senge.
Det betød, at vi kunne bruge hele natten på at skifte fra den ene seng til den anden. Da bilen skulle tømmes kom vi ind i det bur, som mor havde haft i stuen. Her kunne vi sidde og følge med i det hele, samtidig med at der kom børn som gerne ville hilse.

hundebur

Når der kommer børn og vil hilse, opføre vi os altid pænt, og ser meget søde ud - så bliver mor så glad og stolt, og kalder os de bedste piger.

Det var faktisk ret sjovt at være på Bornholm, der var så mange nye steder at lugte til og kigge på. Hver gang vi kom til et nyt sted blev vi fotograferet, det kan vi godt lide.

Så sidder vi pænt og venter på klikket, og idet samme kigger vi hver vores vej – mor kan godt blive lidt irriteret, men vi syntes det er sjovt hver gang.

Da vi skulle hjem havde vi aftalt, at vi bare lagde os ned på færgen og tog en lur. Men så var der en stor sød hund med, som blev lidt forelsket i Luna. Han kom hele tiden hen og ville kysse. Heldigvis syntes hans mor, at det var såååå sødt og det udløste en lækker godbid.

Vi håber, at mor syntes vi opførte os pænt, og gerne vil tage os med på ferie en anden gang.

Hilsen Luna og Maggie