Tag hunden med på ferie – 7 brugbare tips

Tina Hougaard

Tag hunden med på ferie – 7 brugbare tips

Alf er efterhånden en berejst hund, og jeg bliver ofte spurgt til, hvordan jeg får min rejselyst og mit liv som hundeejer til at gå op i en højere enhed. Men med planlægning, gode overvejelser og den rette indstilling mener jeg sagtens, at det kan lade sig gøre.

Hunden med på ferie

Blot det sidste år har Alf fx været med på rejse i Tyskland, Østrig og Sverige. Men hvordan får man tænkt hunden ind i ferieplanerne? Er ferie med hund for alle? Og hvad skal der til, hvis hunden skal med familien på sommerferie? På baggrund af min egen erfaring, får I her mine 7 tips til en succesfuld ferie med hunden. 

  1. Overvej om hunden passer ind i ferieplanerne

Det er vigtigt, at hundens ve og vel kan kombineres med dine egne forventninger til ferien, for ellers bliver det hurtigt en belastning frem for en fornøjelse at have hunden med. Har du fx planlagt en uge på stranden med ren afslapning, kan det være stressende at skulle tænke på en hund, der sidder tilbage i ferielejligheden og keder sig. Eller har du planlagt shoppetur i en storby, er det næppe berigende for hunden at være med. De ferie, hvor det for mig har fungeret godt at have Alf med, er ferier, hvor de planlagte aktiviteter også er sjove for ham – fx hiking og en uge omgivet af natur på en ødegård i Sverige.

  1. Tag en realistisk vurdering af, om hunden vil trives på rejsen

Ferie med familien er ikke for alle hunde.  Har du en hund der hurtigt stresser, bliver utryg, har problemer med at være alene, eller gør meget, er det ikke sikkert, at ferien bliver en fornøjelse for hverken dig eller hunden. Derfor skal bør du altid foretage en realistisk vurdering af, om hunden vil trives med at være en del af din ferie, eller om det faktisk er bedre for den at blive hjemme.

  1. Få et pas til din hund

Der skal være styr på pas og papirer, når du rejser med din hund. De fleste rejser inden for EU kan klares med et hundepas, som udstedes hos dyrlægen. Hunden skal vaccineres mod rabies senest 21 dage inden afrejse, og herefter er vaccinen gyldig i 3 år. Derudover kan nogle lande have særregler, så undersøg altid reglerne for de enkelte lande, forud for rejsen.

  1. Tænk over transporten

Når jeg rejser med hunden foretrækker jeg bil eller tog, men det er efterhånden ikke hverken usædvanligt eller vanskeligt at have hund med ombord på et fly – særligt hvis du har en lille hund (under 8 kg), som kan medbringes i kabinen. Men det kræver lidt mere planlægning. Tjek reglerne hos de enkelte flyselskaber før du booker din billet.

  1. Vælg en hundevenlig destination

Det er mit indtryk, at Danmark faktisk er et af de lande i Europa, hvor det er mest besværligt at have hunden med sig. Derfor kan det ligefrem være en fornøjelse at have hunden med på rejse til lande, hvor den både må komme med i butikkerne og på restaurant. Tyskland og Østrig er to eksempler på hundevenlige destinationer, hvor Fido må komme med næsten overalt – pånær dagligvarebutikker. 

  1. Find et hundevenligt hotel

Når du søger efter overnatning på fx Hotels.com eller Airbnb er det nemt at lave en filtreret søgning, så du kan se præcis hvilke hoteller, der tillader at du har hunden med. Før booking er det dog altid en god idé lige at ringe og dobbelttjekke reglerne for firbenede gæster.

  1. Medbring ting, som giver hunden tryghed

Nye steder og nye lugte kan give anledning til utryghed. Derfor har vi altid mindst et par genstande med os på rejsen, som Alf kan genkende på lugten. Det kunne f.eks. være et tæppe eller et stykke legetøj.

 

hunden med på rejse 

Om bloggeren:

Celine er 28 år og arbejder til dagligt med sociale medier hos Danmarks Naturfredningsforening.

Alf er en Fransk Bulldog på 1,5 år, som går under professionen "professionel livsnyder". Det er mest af alt noget han selv har fundet på. Som bloggere kommer vi til at blogge om livet på farten, da vi ofte er ude og rejse. Alf er født i Danmark, opvokset i Tyskland og har besøgt 5 lande. Derudover har vi mange gode historier at fortælle om en tilværelse, som går ret meget op i hund. Så meget, at jeg har svoret, at jeg bliver nødt til at holde alle opdateringerne langt væk fra Facebook i frygt for at blive kendt som den skøre hundedame blandt mine venner.