Beløn din hund med leg

Viktoria Bindslev

Beløn din hund med leg

At lege med sin hund er en fantastisk måde at styrke og udvikle relationen mellem jer. Leg er alt det, vi kan lave med hunden, hvor vi er glade og energifyldte – det behøver altså ikke kun at være med legetøj.

I dette blogindlæg, kommer vi med 2 bud på, hvordan du KAN lege med din hund.

  •      1. Leg med legetøj
  •      2. Leg med godbidder 

LEG MED LEGETØJ

Hvis du har en hund, der kan lide legetøj og er glad for trækkeleg, kan dette bruges som den ultimative belønning. Gennem denne leg, får du god kontakt til hunden og lærer hunden, at det er ekstremt sjovt at være sammen med dig. Og hvem ønsker ikke en hund, der synes at det er det bedste i verden at bruge tid med sin ejer?

Når vi leger trækkeleg med hunden, er det vigtigt at have en tænd/sluk knap, så det er os, der har kontrol over legen. Dette er ikke ensbetydende med, at hunden ikke må ”vinde” trækkelegen. Det må du endelig gøre, da dette også er med til at styrke hundens selvtillid. Men det er vigtigt at lære hunden, at kunne slippe legetøjet igen og finde ro, så vi ikke udelukkende ”stresser” hunden op.

Hvis hunden ikke naturligt vil trække legetøj, kan vi lære den det. Med hvalpe burde det ikke være svært, men ikke alle hunde har det samme drive for at jage og trække i et stykke lækkert trækkelegetøj.

Vores populære Pro-Shirt trøje er helt perfekt til altid at have legetøj med på tur i baglommen. Trøjen er let og passer alle årstider, samtidig med at den er rummelig med massevis af lommeplads. 
Find din favorit lige her 

LÆR HUNDEN TRÆKKELEG 

Når du starter på trækkeleg med din hund, anbefaler vi et blødt stykke trækkelegetøj. Det kan eksempelvis være noget flettet fleecelegetøj – gerne med pels flettet ind i og gerne et langt stykke legetøj.

5 tips til at starte legen:

  • Til at starte med, kan du bare sidde på gulvet med hunden foran dig og med legetøj i hånden.
  • Nu tager du legetøjet og trækker i zigzag bevægelser hen ad gulvet. Hvis hunden jager legetøjet, er dette allerede en kæmpe succes.
  • Vi ønsker nu, at hunden tager fat i legetøjet, så vi kan trække lidt igen. Hvis hunden slipper hurtigt, kan du gå tilbage til zigzag bevægelserne for at tænde hunden igen.
  • Når hunden holder godt fast i legetøjet, trækket du legetøjet i zigzag bevægelser imens og udvider gravids, hvor lang tid, I leger ad gangen.
  • Når I har fået opbygget en god trækkeleg, er det en god ide at lære hunden at slippe legetøjet igen. 

godbidslomme

 LEG MED GODBIDDER

Som nævnt tidligere i indlægget, er det bestemt ikke alle hunde, der tænder på at lege med legetøj.
Til disse hunde kan ”fangeleg med godbidder” være et alternativ.

De fleste hunde finder bevægelse interessant. Det er derfor, mange hunde gerne vil jage egern og katte.

For at holde vores træning interessant og holde vores hunde opmærksomme på os, kan vi bevæge os med godbidder og lade hunden jage dem, for at gøre belønningen ekstra sjov. Dette skaber fart og gejst hos hunden. 

Husk at legen også kan bruges på gåturen og ikke kun til træning

SÅDAN LEGER DU FANGELEG MED GODBIDDER

Legen er faktisk meget simpel, men god at lære, inden man begynder at belønne på denne måde.

Mangler du plads til opbevaring af godbidder på turen, eller er træt af at have godsbidsrester i lommerne, så er den populære godbidslomme en oplagt løsning. 

Her får du legen i 3 trin:

  • Hav en godbid i din hund og luk hånden
  • Bevæg dig hurtig væk fra hunden og få hunden til at jagte dig og hånden med godbidden i
  • Når hunden haler ind på dig, lader du den få belønningen. Fortsæt legen og sørg for at engagere hunden, og at I har en fest!

God træning