Det komplette måltid - DEL 1 af 3

Empyre Collaborator

Det komplette måltid - DEL 1 af 3

Det er de færreste hundeejere, som ikke har hørt om BARF eller råfodring, men det er ikke alle, som føler sig lige trygge ved disse begreber. Utrygheden stammer som oftest fra en usikkerhed om, hvorvidt hunden nu vil få alle de vitaminer den har brug for, om den kan tåle at spise ben, eller om der er stor fare for bakterier mv.

Før jeg beskriver mere om min tilgang til BARF/råfodring vil jeg fortælle lidt om mig selv. Jeg er selv den glade hundemor til 3 Alaskan Malamutter, som i dag alle spiser råt, men sådan har det ikke altid været, så jeg forstår udmærket den usikkerhed og skepsis, som mange kan føle når de tænker på, selv at skulle stå med ansvaret for deres hunds ernæring.  Mine to første hunde fik tørkost fra dyrlægen, for der følte jeg, at jeg helt sikkert fik det bedste med hjem – og der blev da spist op, bevares – men nogen gange gik det lidt trægt, men så kom jeg da bare lidt leverpostej på, og vupti, så var skålen tom.

Det billede er der nok mange, der genkender og det beviser meget godt det behov, som jeg også ofte støder på hos mine kunder i butikken; nemlig at mange hundeejere som oftest er meget fokuserede på, 

 1: deres hund har en sund appetit
 2: deres hund kan lide sin mad
3: at vi er sikre på, at hunden får det den har behov for

Desværre blev min ene hund pludselig alvorligt syg, og efter diverse udredninger og mange forskellige poser tørkost, kom vi endelig til dagen, hvor jeg serverede en skål med råt kød. Jeg skal være ærlig og sige, at det faktisk var lidt af et tilfælde, det var rensdyr og jeg synes, det var sjovt, fordi vi selv havde hentet ham helt oppe ved Polar Cirklen, hvor der jo vrimler med rensdyr. Men sjov blev pludselig til mere alvor, da skålen var tom i løbet af nul komma fem og han for første gange i 18 måneder ikke havde dårlig mave, men helt alm. afføring og i det hele taget virkede enormt glad.

Efter denne oplevelse var sagen jo klar, jeg var nødt til at lære mere om at sammensætte et komplet måltid til ham baseret på råt kød. Men efter at have været vant til, at jeg bare hældte kugler op i en skål til ham, hvor jeg vidste at alle vitaminer og mineraler var tilsat – til at det nu var mig selv, som skulle regne det hele ud, gjorde mig bekymret og jeg var mildest talt skeptisk overfor om det nu ville være godt nok.

 

 

Så til dig, som sidder og læser dette og har samme bekymring og skepsis, så forstår jeg dig godt, og jeg vil sige, at det et sundhedstegn, fordi når man ønsker at begynde at fodre råt, så må man samtidig sætte sig ind i hvad hunden reelt har brug for. Den gode nyhed er, det er slet ikke særligt kompliceret, og at de fleste meget hurtigt opdager, at deres bekymringer erstattes af en frydefuld forventning, hver gang man stiller skålen ned foran hunden og ser hvordan den med største velbehag indtager dagens nye måltid. Før du har set dig om, så freestyler du med forskellige variationer og fristes måske endda også til at booste måltidet med diverse superfoods som spirulina, blåbær og sardiner.

 

Dette er første del af TEMAUGEN om råfodring. De andre indlæg kan også findes her på DogCoaches hjemmeside.

 

Forfatter: Camilla Brøgger, Barks n Bones

 

Vi har lige skiftet navn fra Trenddog, som siden 2005 har solgt kvalitetsprodukter til de danske hundeejere. Vi har forhandlet BARF siden 2010 og lægger stor vægt på råvarernes kvalitet, herunder oprindelse, håndtering og veterinær certificering. Ved siden af vores udvalg af BARF, fører vi også mærkerne Orijen, Acana og Ziwipeak indenfor tørkost. Fællesnævneren blandt de to kategorier er et højt indhold af kød af ordentlig kvalitet. Vi har den holdning, at mad skal være så naturlig så mulig, det tror vi på, gir den sundeste krop, og derfor skal der ikke være kunstige eller ugunstige ingredienser i de produkter, som vi vælger at tilbyde vores kunder. Du er altid velkommen i vores butik på Østerbro til en snak om, hvad vi kan tilbyde din hund