Det komplette måltid - DEL 3 af 3

Empyre Collaborator

Det komplette måltid - DEL 3 af 3

Der findes hunde, som ikke fodres med råt, fordi der desværre florerer en masse myter, som gør omsorgsfulde hundeejere unødigt bekymrede, så lad os tage et kig på et par af disse.

MYTER

BAKTERIER

Som med alt andet så handler det om at vælge produkter fra ordentlige leverandører. Når vi taler om barf til hunde, så skal det stadig være fremstillet af ordentlige råvarer, dvs. dyr som er godkendt til konsum og veterinærtjekket inden slagtning, slagtet på et EU-certificeret slagteri og indfrosset straks efter slagtning.

Når du selv håndterer barf skal du selvfølgelig anvende almen god køkkenhygiejne, men vælger du et ordentligt produkt, bør du ikke være mere bekymret for din hunds barf, end for det kød, du selv har tænkt dig at spise. 

Det er også værd at have med, at hundens mavesyre er af en helt anden kaliber, som jo gør, at de kan mæske sig i gamle nedgravede kødben, uden at fejle det mindste. De er fra naturens side indrettet til at kunne håndtere råt kød og ådsler, så frygten for bakterier er en anelse overdrevet.

HUNDE KAN IKKE TÅLE BEN

Tit og ofte spørg folk mig om det nu kan passe, at deres hund godt må få ben, for det har de hørt, at den ikke kan tåle. Regel nr. 1 er: ben skal ALTID gives råt. Rå ben er meget mere bløde og fleksible, end når de er kogte/røgede, og vil ikke splintre.  Personligt undgår vi rørknogler, da disse har en anden struktur, som kan give skader på tænderne og kan være meget svære at fordøje.

Regel nr. 2: Ben SKAL indgå i din hunds diæt, hvis du vil fodre råt, da det er med til at holde calcium og fosfor i en sund balance. Calcium er endvidere vigtigt for mange funktioner i kroppen bl.a. optagelse af d-vitamin. Er der overvejende grund til at fravælge ben i hundens diæt, kan man i stedet tilføre calcium i form af æggeskalspulver eller algekalk. Er man bange for at hunden skal få sit ben galt i halsen, kan man i starten give kyllingehalse eller hakkede oksestruber, som er meget let tilgængeligt. Tal altid med din lokale barf butik, før du selv begynder at udvælge ben til din hund.

DE FÅR IKKE NOK VITAMINER OG MINERALER

Som beskrevet i tidligere indlæg, så jo – det er absolut muligt at fodre sin hund råt og samtidig sikre sig, at den får alle de vitale næringsstoffer, som den har brug for. Denne myte er opstået ud fra sager, hvor hunde ikke har fået en korrekt sammensæt diæt. Det siger sig selv, at hvis man kun fodrer rent kød, eller kun kødben eller kun kallun og kødben etc. så vil hunden komme til at blive fejlernæret på sigt.  Det er vigtigt, at man sætter sig ordentligt ind i sagen, førend man bare begynder at fodre råt, men når det er sagt, så er det heller ikke rocket-sience. Vil man være på den helt sikre side, så er det blot at supplere med et fornuftigt vitamin og mineral tilskud et par gange i ugen.

Til slut vil jeg dele den bedste nyhed inden for barf og råfodring med dig. Som sagt så var råfodring tidligere en ”rå” affære…. hvor mange selv sad og skar komave ud mv.  Sådan er det ikke længere, og skulle du have lyst til at prøve kræfter med råfodring, men ikke tør kaste dig ud at sammensætte det selv, så er der i disse nye tider flere produkter, som har samlet det hele byttedyr for dig – og som betyder, at du faktisk bare skal tage det ud af fryseren og servere det optøet.

Et af disse produkter er det finske MUSH. Det består af kugler på hver især 25 gram. I hver kugle finder du både kød, brusk/ben, indmad og kallun fra 3 forskellige dyr, og det er nøje beskrevet hvor stor andel de forskellige dele fylder. Det bliver faktisk ikke meget nemmere, og der er hele 8 forskellige varianter.

Ved siden af dette kan du stadig give din hund et stort lækket kødben eller et laksehoved, den vil kun elske dig for det.

 

mush barf

 

Camilla Brøgger

 

Forfatter: Camilla Brøgger, Barks n Bones

 

 

 

 


Vi har lige skiftet navn fra Trenddog, som siden 2005 har solgt kvalitetsprodukter til de danske hundeejere. Vi har forhandlet BARF siden 2010 og lægger stor vægt på råvarernes kvalitet, herunder oprindelse, håndtering og veterinær certificering. Ved siden af vores udvalg af BARF, fører vi også mærkerne Orijen, Acana og Ziwipeak indenfor tørkost. Fællesnævneren blandt de to kategorier er et højt indhold af kød af ordentlig kvalitet. Vi har den holdning, at mad skal være så naturlig så mulig, det tror vi på, gir den sundeste krop, og derfor skal der ikke være kunstige eller ugunstige ingredienser i de produkter, som vi vælger at tilbyde vores kunder. Du er altid velkommen i vores butik på Østerbro til en snak om, hvad vi kan tilbyde din hund