DogCoach reportage – Balders første svømmetime

Linn Cecilia Svensson

Linn Radsted

DogCoach reportage – Balders første svømmetime

Hvis du ikke har prøvet hundesvømning før, og gerne vil vide mere inden du springer ud i det, så har DogCoach har været et smut forbi Frederikssund Hundecenter i Nordsjælland for at afprøve det. Du kan læse om forløbet i denne lille guide.

Vores test-kanin var Balder – en tre år gammel blanding af Mops og Cocker Spaniel. Han har ikke vandskræk, men er heller ikke typen der synes vand er verdens største fest (host… som Labradorer).

Ved ankomst træder man først ind i et tilstødende lokale til ”svømmehallen”. Her er der kaffe og småkager og et lille siddearrangement, hvor man kan vente til ens tid starter. På denne dag bliver vi taget i mod af Jan Rasmussen. Første gang man kommer bliver man altid guidet af personalet. Vi går ind til bassinet, som er ret stort – og indeholder 60.000 liter vand. Jan fortæller at det er Sjællands største hundebassin.

Har du læst: DogCoach Miniguide til hundesvømning

Først skal Balder bruses, så han er klar til at komme i vandet. Herefter giver Jan ham en lille ”redningsvest” på, fordi vi ikke er sikre på hvor god han vil være til at svømme. Balder får en  en lang snor på, bliver fulgt op af rampen og uden den store betænkningstid plasker han i vandet.

Herfra leder Jan ham rundt i bassinet med en line, mens vi roser ham.

Der er legetøj til rådighed, som man kan bruge til at give hunden noget at ”jagte”. Vi startede med en lille bold, som dog blev skiftet ud med et aflangt stykke legetøj, fordi Balder synes det var sjovt at bide efter vandet. Det er i og for sig ganske ufarligt, men Jan forklarer at det kan give mavepine, hvis han får slugt for meget af det.

Vi har booket en halv time, som går forbavsende hurtigt, mens Balder piler frem og tilbage i bassinet.

Han holder kun små pustepauser på det lille plateau ved rampen, hvor han kan bunde. Undervejs da vi konstaterer, at Balder er tryg og (overraskende) glad ved at svømme tager Jan linen af, så Balder bevæger sig frit rundt i bassinet.

Da tiden er ved at være gået får vi fisket Balder op, tager redningsvesten af, bruser ham igen og tørrer ham med medbragte håndklæder. Alt imens Balder prøver at undslippe, så han kan springe i bassinet igen. Gulvet skrabes og der ryddes op inden man går og det er på ingen måde en uoverskuelig opgave.

Jan advarer mig om at Balder nok lige skal tisse inden vi begiver os på vej igen. Derfra kører jeg videre med en glad og taknemlig hund. Hundesvømning er en nem, sjov og anderledes måde at tilbringe tid med sin hund.

Frederikssund Hundecenter er en populær destination når det kommer til hundesvømning. Deres bassin indeholder 60.000 liter vand, har en længde på 10 meter, en bredde på 4 meter og en vanddybde på 1,6 meter, og er hele året opvarmet til mindst 22 grader celsius.