Do's and don'ts - taler af erfaring

Lotte Boelsmand

Do's and don'ts - taler af erfaring

 Lær af mine fejl - jeg er mange erfaringer rigere

Ved ikke med jer, men hold nu op, hvor man ofte kan slå sig i panden og sige ”doooohhhhhhh” ved selverkendelsen af, at man har lavet endnu en bummert i opdragelsen/indlæringen 😊

Jeg personligt kan komme med rigtig mange fejl 😊 Læs og lad være med at gøre som mig.

Som i sikkert ved allerede nu, så har vi en beagle – med alt hvad der dertil hører af skøn personlighed og rigelige mængder stædighed og ikke mindst opfindsomhed. ´

Fejl 1)

Jeg lærte hurtigt, at hun var glad for at stjæle – og var ikke interesseret i at aflevere. Jeg hørte om at ”bytte”. Det vil sige, hunden slipper sin ting, og dermed får en godbid (når du har givet ”slip” kommandoen). Det virker fantastisk, og det gør det stadigvæk, MEN - der er lige et meget stort MEN, og det er: Når hun sidder og tigger og har fået 2-3 x nej til godbidder – så kan jeg se, at hun finder på noget. Det er som om, at der kommer en lyspære over hovedet som i tegnefilm. Hun lister af, går ud i badeværelset, som om det var det meste naturlige i verden, og kommer løbende/spurtende stolt ud med en sok eller underbuks i munden – tyvstjålet i vasketøjskurven – fordi ? – gæt! Jeps – jeg BYTTER da bare, nu hvor jeg ikke får den ved at tigge, for godbid det SKAL jeg da have, menneske!!!

Fejl 2)

Kender i det, at stå i terrassedøren kl. *biiip* om aftenen? Det er hundekoldt, og du står i nattøj. Hunden skal jo lige tisse af – eller klokken er 07 om morgenen, og du burde allerede være kørt, men hunden ville da liiige en tur i haven, selvom i lige har været ude og gå tur. Men så nager den lille tvivl, ”nej, det er da også synd, tænk hvis hun ikke havde fået tisset helt af”….og du lukker hende ud i haven, selv om du sent på den. 

Og hvad er så fællesnævneren her? Hunden vil skisma da ikke ind igen!! Hun er fuldstændig ligeglad med mine kommandoer – stiller sig 3-4 meter fra mig og begynder at gø lidt (som i at svare mig).  Jeg panikker lidt, da jeg bare ikke vil have dårligt naboskab over en hund, der gøer, så jeg tænker på, hvilke redskaber jeg har, og vælger det, som jeg er helt sikker på virker – MEN som jeg IKKE har gennemtænkt – trust me – og her skal du IKKE gøre som mig!

Jeg går ud i bryggerset og henter lidt godbidder, for hun skal jo belønnes for den gode opførsel *host* (ved godt jeg totalt har misforstået opgaven – jeg er hudløst ærlig) 😊 …nå, men kommer så ind i døren og viser hende godbidden *arrghhh Lotte!!* - og siger ”Guf guf – ind”…og hunden kommer jo, så jeg er stjerneglad og roser og giver godbidder.

Gæt selv, hvilken situation jeg er i nu hver eneste dag? Jeps, jeg har nemlig en hund, der KUN kommer ind, hvis jeg siger de magiske ord ”Guf-guf” – ellers kommer hun IKKE ind. Jeg har det på video, og vil med glæde vise den, hvis der er nogen, der ønsker at se den – selvom jeg ikke er stolt af det! 😊

Nå, men tror bare, man kommer længst med selverkendelse, og her er jeg udmærket godt klar over mine bommerter – men siger man ikke, at man lærer hele tiden? 😊

Lidt om bloggeren.

Lotte sidder til dagligt som kunderådgiver og bruger det meste af sin fritid på at træne med sin hund Emma, som er en beagle pige på 9 somre. De har trænet og konkurreret Schweiss spor i flere år. Agility uden den store succes (der må jo ikke lokkes med godbidder) og nu træner de Nose Work 3-4 gange om ugen, hvis de kan komme til det. De konkurrerer på NW3 niveau, og de har en fest sammen når de søger <3 – for det vigtigste for denne hundefører er, at HUNDEN har det sjovt, og at man lærer mest af de fejl, man laver. Så i stedet for at være sur/skuffet over en prøve der ikke er gået som det skulle, så lær af det! - det er i de fleste tilfælde ikke hunden, der fejler <3