5 ting du skal være opmærksom på i efteråret

Viktoria Bindslev

5 ting du skal være opmærksom på i efteråret

Nu er det for alvor ved at bliver efterår. Derfor har vi lavet denne oversigt over 5 ting, du skal være opmærksom på, når du går efteråret i møde.

1 Kastanjer

Det kan være super sjovt at gå på kastanjejagt om efteråret, men mange hundeejere er ikke klar over at de kastanjer som kommer fra hestekastanjetræet faktisk kan forgifte vores hunde. Hestekastanjer indeholder det giftige glycosid, aesculin. Hvis din hund spiser dem, kan den komme til at savle, kaste op og få diarré. Dødsfald som følge af indtagelse af kastanjer er sjældne, men kan ske ved voldsomme forgiftninger.

2 Agern

En anden ting, du skal opmærksom på, som kan være giftigt for vores hunde er agern, som indeholder stoffet tannin. Ved store mængder indtagelse, kan hundens mavetarmssystem blive irriteret, du vil opleve træthed, forstoppelse og diarré – i nogle tilfælde kan hundene udvikle lever- eller nyreskader.

3 Taks

En tredje ting, du skal opmærksom på er nåletræet, Taks. De små røde frugter, som sætter sig på busken, kan være fristende for hundene – især hvis de i forvejen har haft success med at spise bær fra buskene over sommeren. Især kernen indeholder meget af det giftige alkaloid taxin, som vil resultere i blandt andet svimmelhed, mavesmerter, opkast og savlen. Hold også øje med pupiludvidelse. Hundene kan også udvikle vejrtrækningsproblemer, som kan ende i koma og dødsfald.

Kontakt altid din dyrlæge, hvis du oplever afvigende adfærd.

4 Mørke aftener

Dagene bliver kortere, og det er derfor vigtigt, at du er synlig på gåturene, når mørket falder på. For at forblive synlig for bilister, cyklister og andre mennesker, kan du overveje at få noget reflekterende tøj til dig selv og din hund. reflekser er så let at glemme i farten.
Derfor er der på alt DogCoach vintertøj påsatte reflekser som let kan foldes ud efter behov.  

Du kan med fordel også benytte dig af lys, som fastsættes på dig selv og hunden.

Tjek feks den smarte hundelufterhue med lys her

5 Kennelhoste

Efteråret er sæson for kennelhoste. Kennelhoste er meget smitsomt og smitter blandt andet når hunde hilser, deler vand, legetøj, når der hostet og nyses. Det betyder, at hunde, som møder mange andre hunde har størst risiko for at blive smittet.
Hosten kan opstå meget pludseligt og virke som om, at hunden har fået noget galt i halsen.
Du skal altid kontakte din dyrlæge hvis du synes din hund virker træt, eller du har en mistanke om kennelhoste.