Indkøbsliste til hvalpen

Viktoria Bindslev

Indkøbsliste til hvalpen

En familieforøgelse i form af en hundehvalp medfører altid mere ansvar – blandt andet skal du finde ud af, hvad du skal købe, når hvalpen flytter ind. For at hjælpe dig godt på vej, har vi lavet en liste med 7 ting, du skal købe, når hvalpen flytter ind.


1 Halsbånd, sele & line

Når en hvalp flytter ind, skal den selvfølgelig ud på tur og opleve den store verden med dig. Derfor er det vigtigt, at du anskaffer et halsbånd, sele og en snor til gåturen. Husk ikke at gå lange ture med hvalpen.


2 Hundetegn

Det er lovpligtigt, at hunden bærer hundetegn fra den er 4 måneder gammel i offentligheden. Det er dog en god ide at anskaffe sig med det samme. På hundetegnet, skal man skrive besidders navn og adresse. Telefonnummer er ikke lovpligtigt, men det anbefales kraftigt.


3 Hundekurv

Når hvalpen flytter ind, er det en rigtig god ide at anskaffe sig en hundekurv og lære hvalpen, at det er et rart sted at slappe af. Drys gerne lidt godbidder i kurven, når hvalpen er væk fra den, så der ligger en overraskelse til hvalpen næste gang, den søger mod kurven.

Du kan med fordel købe et bur til hvalpen og putte kurven deri. Det er en fordel af lære hunden, at buret er et rart sted at være, og de fleste hunde kommer til at elske deres lille “hule”.

4 Prutteposer

Det er vigtigt at samle hundelort op - både så andre ikke træder i dem, men også for at undgå smittespredning. Husk derfor altid at have et godt lager af prutteposer med på gåturen.

5 Legetøj

Køb endelig noget legetøj til hvalpen, når den flytter ind. Først og fremmest er det vigtigt, at have et alternativ til hvalpen at bide i, når den vil bide i os, vores sko og alt andet, den kan få fat i. MEN legetøj kan også være med til at styrke din egen relation til hvalpen. De elsker at lege med os, så hvorfor ikke udnytte det og fra start skabe en god relation?

6 Mad- og Vandskål

Din hvalp skal fodres og have vand. Du skal derfor få købt en mad- og vandskål til hvalpen. Husk at der altid skal være frisk drikkevand tilgængeligt.

7 Godbidder

Når du får en hvalp, skal du højest sandsynligt i gang med hvalpetræningen. Køb derfor gerne et udvalg af lækre godbidder til hvalpens daglige træning. Sørg for at godbidderne er små og bløde, så hvalpen hurtigt og nemt kan spise dem.

Det skal siges, at det også er en god ide at anskaffe en børste til pelspleje og en negleklipper eller neglefil.

Tusinde tak for at læse med og god held og lykke med familieforøgelsen.