Pakkeliste til ferie med hund

Linn Cecilia Svensson

Linn Radsted

Pakkeliste til ferie med hund

For mange af os er ferien i år planlagt til Danmark, og det giver jo den ekstra bonus at hunden kan komme med på ferie. 

Heldigvis er der flere og flere muligheder for at tage hunden med på ture eller ferie, ligesom både hoteller, kroer og sommerhuse for det meste gør det muligt at medbringe vuffi på eventyr.  

Men det kræver selvfølgelig lidt forberedelse at tage hunden med på farten. 

Vi har samlet lidt gode input til hundens ferie pakkeliste her til jer 

1. Flåttænger
Der er virkelig mange flåter i år, som i virkelig! Så husk at få hunden behandlet inden i tager afsted med et loppe/ flåt middel, der findes en række effektive midler på markedet - tjek hunden grundigt efter ture ud i diverse klitter/ ture. Her kan det give mening at børste eller bruge en fnugrulle (også på dig selv) 

2. Badelegetøj 
Vejret er til rigeligt med badeture - også til de 4-bende, og de fleste hunde elsker at svømme efter bolde, eller decideret vand legetøj, så husk at tage rigeligt med.
En god idé kan også være at skylle hunden ofte, således den ikke riskerer hotspots eller hudirritation hvis den bader meget i saltvand. Og husk altid at tjekke vandet for alger, brandmænd etc. 

3. Vand!
Det er virkeligt varmt disse dage, så husk at tilbyd hunden vand ofte. Mange steder står der vand fremme også - men du undgår potentielle smittekilder ved at medbringe egen skål og vandflaske. 
Den foldbare vandskål passer perfekt i både lomme, bil eller hundeluftertaske - ligesom vores hundeluftertaske også har en feature hvor du kan medbringe 1/2 liter vand  

4. Bil og hund
Nej hunden skal naturligvis aldrig sidde i en varm bil, men der er jo tidspunkter hvor den skal være i bilen og hvor du måske har brug for lige at hoppe ind efter en pose ærter eller et hurtigt ærinde, og in that case er gode råd dyre. Bedst er det naturligvis at I er flere og den ene kan vente med hunden og evt holdebilen kørende. 
Men ellers skal bilen naturligvis altid places i mest muligt skygge hvis den forlades (selv i kortere perioder). Sørg for maksimal luft gennemstrømning med vinduer på klem, evt termo overdækning af bagrude eller forrude. 
Du kan også bestille en bil-køler lås som gør det muligt at have bagagerummet stående på klem og samtidig have bilen låst. Giver endnu mere mening hvis du har hunden bagi i et bur. 
Og nej - naturligvis må du aldrig efterlade din hund i en brændvarm bil, det er livsfarligt for hunden hvis temperaturen stiger (hvilket den gør langt hurtigere end man tror). 

5. Hundeposer!
Saml op ALTID! Tænk sådan på det, at du er en ambassadør for alle os andre hundeejere, og hver gang du ikke samler op, og den næste potentielt træder i en hunde prut med bare tæer på stranden, så forringer du chancerne for at vi andre fortsat kan have vores hunde med. 
Så hundeposer - altid! (Dem er der også udtræk til i hundelufter tasken iøvrigt) - og i den nye model 3.0 er der desuden vedhæng til at fæstne fyldte poser, så du slipper for at gå med den i hånden!  

6. Mad 
Husk naturligvis hundens normale foder, og godbidder. Der er rigeligt med stress til at du ønsker at tilføje et foderskift fordi du ikke kan få fat i det foder hunden almindeligvis får. Er hunden råfodret kan du overveje at udskifte til tørbarf i denne periode, eller du kan se om du har plads til køletasken. 

7. Hundehegn 
Skal du i sommerhus kan det være en idé at medbringe en lille rulle trådhegn, således du let kan aflukke terassen feks og have havedøre etc stående åbne. Nogle steder er haven indhegnet, men det er dog stadigvæk langt de færreste steder endnu. En pløk og en lang hundesnor kan naturligvis også hjælpe dig på vej. 

8. Tæpper 
Husk hundens egne tæpper. Er den vant til at være oppe i møblerne, kan tæpper også hjælpe dig her.  Hunden synes også det er trygt at have noget med hjemmefra som dufter af den selv. 

9. Håndklæder og tørredækkener 
Bare så meget lettere ikke at skulle have en våd hund med i bilen med hjem fra stranden 

10. Undgå stress
Stress er traditionelt ikke noget hunde synes er sjovt. Så overvej om hunden skal med alle steder! Eller om den ikke også blot nogle gange ska blive hjemme og slappe af (afhængigt af om den kan det) Er hunden let påvirkelig af stress og ikke vant til at være med, kan man med fordel give den naturtilskud som zylkene, Bachs blomster medicin eller Kalm for at få en hund som også synes at ferie er sjovt og overskueligt. 

Rigtig god tur!