Pas på hundepoterne i varmen

Empyre Collaborator

Pas på hundepoterne i varmen

Hvis du lufter din hund helt eller delvist på asfalt her henover sommerens høje varmegrader, så er der bestemt årsag til at være opmærksom på din hunds poter!

Asfalt kan blive brandvarmt!

Fido har ikke sko på som os, som kan beskytte poterne mod den meget varme asfalt. Du har måske selv prøvet at gå barfodet på asfalten. Det gør man ikke længe ad gangen, så tænk på Fidos små bløde poter, når du lufter på asfalt. I værste tilfælde kan poterne blive brændt af, for asfalten bliver brændende varm!

Som sandpapir

"Når en hund løber henover brandvarmt asfalt, svarer det til, at dens poter gnubbes med sandpapir.

Resultatet kan være store, væskende brandvabler, hvilket er yderst følsomt for hunden, da der sidder følenerver i poterne. Udover brandsår er der tillige risiko for, at hunden kan få infektioner i poterne." Udtaler dyrlæge og indehaver af Vejle Dyreklinik og Dyrehospital, Per Nyvang til TV2.dk

Køligt potebad

Hvis uheldet alligevel er ude, er det vigtigt, at lave et køligt potebad til hundens poter. Det er meget vigtigt, at vandet ikke er iskoldt. Sårene skal holdes fugtige og rene, og så bør man søge dyrlæge.

"Dyrlægen vil forbinde brandsårene og give hunden smertestillende. Bandagerne skal skiftes ofte, så nogle gange bliver hunden indlagt, hvis ejeren ikke har mulighed for at skifte bandagerne så ofte, som det er nødvendigt" forklarer Per Nyvang.

Han fortæller endvidere, at langt de fleste hunde kommer sig uden mén, og med korrekt behandling vil hunden typisk være fit for fight i løbet af et par uger.