Familie-(og hunde) kollektiv

Tina Hougaard

Familie-(og hunde) kollektiv

En meget stor drøm er gået i opfyldelse for os - vi har nemlig købt vores egen lille gård! 

Men selvom vi er ovenud lykkelige for snart at kunne overtage gården, så er det dog aldrig helt ligetil at rykke teltpælene op, og flytte hele sit liv et andet sted hen.
 
Desværre blev situationen også en tand mere besværligt, da vores hus nåede at blive solgt, før vi havde mulighed for at overtage vores nye hjem. Udover besværet med at skulle "dobbelt flytte", så var vi også noget beklemt i forhold til, at vi gerne ville skåne både hundene og barnet for så meget flyttekaos som muligt. At skulle vænne dem til at bo et nyt sted to gange inden for 1.5 måned, var bestemt ikke særlig optimalt.

Vi endte derfor med at takke ja til den generøse mulighed for at flytte midlertidigt hjem til mine svigerforældre, og det viste sig at være den helt perfekte løsning for os alle!

Både hundene og barnet fandt det nemlig fuldstændig naturligt at rykke ind hos svigerforældrene, som de jo heldigvis er vant til at besøge ofte, så de kunne føle sig hjemme og slappede af allerede fra første flyttedag.

Desuden betød bofællesskabet også dobbelt op med hænder til at hygge om både hunde og barn, så for første gang i næsten 1.5 år, kunne min kæreste og jeg rent faktisk gå aftentur med hundene SAMMEN! 
Det virker som en simpel ting, men vi var helt oppe og køre over at det pludselig var en mulighed ;-) 

Normalt er der jo altid en af os, der må blive hjemme og være på "baby alarm vagt", men nu - i mens barnet lå sødt og sov - kunne bedsteforældrene holde et øre på hende, mens vi gik tur med hundene. Halleluja!

Det er naturligvis også en stor bonus, at mine svigerforældrene selv er hundetosser. De har selv en malinois, og vi kunne derfor også hjælpe hinanden med at motionere og passe hinandens hunde, hvis det blev nødvendigt.

For eksempel var de en forlænget weekend på ferie, så jeg kom i skarp træning i forhold til at koordinere 3 x hunde i snor, med vidt forskelligt tempo!
Det gik dog super fint, og det var skønt at se, hvordan hundene nød godt af ekstra meget selskab, både i form af hinanden, men også fordi at der stort set altid en af os hjemme, pga skiftende arbejdstider/fridage. 

Så selvom vi glæder os enormt meget til at starte vores nye liv ude på landet, kan jeg bestemt godt forstå den øgede trend med flere generationer huse. Vi nød i hvert fald rigtig godt af at en måneds afslapning og aflastning, oven på en hård omgang hussalg/køb.

 

Bag om ugens blogger:

Jeg hedder Line, er 23 år og har to skønne hunde - Saga: en Tibetansk Spaniel på 5 år, samt Dumle: en labrador på 4 år.

Jeg elsker at samarbejde og udvikle mig med mine hunde, og vi afprøver derfor jævnligt alverdens forskellige discipliner inden for hundesporten. Vores største passion er dog rally, hvor vi også ofte er at finde på konkurrencebanen