Overvejer du hund nummer to? Her er 5 erfaringer!

Tina Hougaard

Overvejer du hund nummer to? Her er 5 erfaringer!

Hvis du læste med på mit sidste blogindlæg (https://dogcoach.dk/blogs/dogcoach-blog/alf-har-endelig-faet-en-lillebror) vil du vide, at jeg for et par måneder siden blev (mad)mor til endnu en vaps – lille Alvin.”. Og jeg skal blankt indrømme, at jeg lykkeligt havde glemt, hvor hårdt det egentlig er at have en hvalp. Dertil kommer, at jeg på ingen måder havde overvejet de mange udfordringer, der er ved at anskaffe sig hund nummer to. Så det kommer det her blogindlæg til at handle lidt om.

Jeg vil ikke bruge så meget tid på det åbenlyse: At en hvalp kræver enormt meget tid, energi og overskud. Det ved de fleste. Men jeg vil gerne dele mine erfaringer med at få en ekstra hund i hjemmet. For jeg ved, at det er en overvejelse som mange hundeejere går med, og noget som jeg var selv ivrig efter at finde information om, inden jeg sprang ud i det. Så her er 5 vigtige erfaringer, jeg har gjort mig:

  1. Hunde kan være meget forskellige, selvom de får samme opdragelse

Jeg valgte bevidst at få to hunde af samme race. Lige hunde leger bedst var min tese. Alligevel har det overrasket mig, hvor forskellige Alf og Alvin er. For eksempel var Alf stort set renlig ved 4-5 måneders alderen, mens Alvin (nu 7 måneder) stadig har svært ved at holde sig i mere end et par timer. Alf vil ud på lange ture, mens Alvin er den som helst vil putte i sofaen. Alf havde lettere separationsangst det første års tid, mens Alvin har kunne være alene uden problemer lige fra første uge. Alf bed aldrig i noget, når han var alene, hvorimod Alvin har kostet os en del hovedpine over alle de ting han har splittet i atomer. Alf stikker af, hvis han ser sit snit til det, og Alvin han går altid lige bag sin mor. Og sådan kunne jeg blive ved – listen over deres forskelligheder er mange.

  1. Det kan være sværere at træne hund nummer to

Fransk Bulldog er i forvejen ikke verdens nemmeste hund at træne, men det er egentlig gået ok med Alf. Alvin derimod forstår slet ikke det dér træning, og han kan på ingen måde koncentrere sig, når Alf er med. Indtil nu har vi kun fået styr på ”sit”. Alle andre kommandoer er en by i Rusland. Til gengæld kan Alvin gå tur uden snor – Det kommer Alf nok aldrig til at kunne.

  1. Forholdet til din første hund kan ændre sig

Når der kommer en ny hvalp i familien, er det klart, at den kræver en del opmærksomhed. Jeg har gjort meget ud af at give Alf samme tid og opmærksomhed som før (fx har vi ”Mor-og Alfetur”), men det er jo ikke helt det samme, når man skal fordele opmærksomheden mellem to. Alf har heldigvis på intet tidspunkt udvist jalousi, men med ankomsten af en lillebror er han blevet mere reserveret. Set fra den lyse side, så tror jeg, at Alf i højere grad får sine sociale behov opfyldt af Alvin, og derfor har han ikke helt så meget brug for mig som førhen.

  1. To hanhunde kan sagtens have det godt sammen

Før jeg fik Alvin, advarede mange mig imod at anskaffe mig endnu en hanhund. Heldigvis har der (indtil nu) aldrig været problemer, og det er selvom Alvin efterhånden er ved at være kønsmoden. Selvfølgelig driller de hinanden og har nogle mindre magtkampe. Fx handler det meste af deres leg lige nu om at stjæle ben fra hinanden. I sidste ende tror jeg det handler om at sikre sig at den ældste hund ikke er voldsomt dominerende og territorial. Alf har været super god til at finde balancen mellem at være alfahannen, og samtidigt kunne underkaste sig og give den lille ”plads” til også at være der.

  1. To hunde er ikke lig med dobbelt arbejde

Jeg bruger meget tid på mine hunde. Men jeg bruger bestemte ikke den dobbelte tid, efter at jeg har anskaffet mig hund nummer to. Og den ekstra tid jeg bruger, mener jeg bestemt er ”investeringen” værd, når man ser på, hvor meget glæde hundene har af hinanden.

 

Bag om ugens blog

Celine er 28 år og arbejder til dagligt med sociale medier.

Alf er en Fransk Bulldog på 1,5 år, som går under professionen "professionel livsnyder". Det er mest af alt noget han selv har fundet på. Som bloggere kommer vi til at blogge om livet på farten, da vi ofte er ude og rejse. Alf er født i Danmark, opvokset i Tyskland og har besøgt 5 lande. Alf er netop blevet storebror til Alvin

Derudover har vi mange gode historier at fortælle om en tilværelse, som går ret meget op i hund. Så meget, at jeg har svoret, at jeg bliver nødt til at holde alle opdateringerne langt væk fra Facebook i frygt for at blive kendt som den skøre hundedame blandt mine venner.