5 tips til at passe på din hund i varmen

Viktoria Bindslev

5 tips til at passe på din hund i varmen

 Den varme sol kan skabe problemer for vores pelsede venner, så hvordan passer vi bedst muligt på dem, når de varme grader rammer? I dette blogindlæg får du 5 tips til at hjælpe din hund i varmen.

1. Masser af vand

Det kan ikke siges nok, hvor vigtigt vand er for hundene i varmen. Derfor er det vigtigt, at du altid medbringer frisk drikkevand på turene. Tag gerne ekstra vand med på turene, så der også er til at hælde over hunden, hvis den bliver for varm. Vil hunden ikke drikke, kan du prøve at komme godbidder i vandskålen for at sikre dig, at den drikker. 

Pro tip: I vores hundeluftertaske medfølger termobeholder til vandflasken!  

2. Bliv i skyggen 

Sørg for, at der altid er plads til din hund i skyggen, uanset om du er ude og gå, er på stranden eller opholder dig i haven, Sæt gerne solsejl eller parasol op, så hunden altid har mulighed for at opsøge skyggen.

3. Snup en dukkert

Hvis hunden er glad for stranden, kan I med fordel tage jer en dukkert sammen. Husk at hunde ikke er tilladt på alle strande i sommerperioden og vær opmærksom på alger. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at hunden ikke drikker for meget saltvand. I haven kan man sætte et lille bassin op, og nogle hunde har altså en fest med vandslangen.

4. Prøv med hjemmelavet is

Det er nemt at lave hjemmelavet is, og din hund vil elske dig for det, så her får du en nem opskrift på is fra Power dog bites. Til en is skal du bruge følgende:                                                     

  • 4 spsk økologisk kokos mælk (økologisk) - omrystes inden brug
  • 1 spsk most brombær
  • 3 blade citronmelisse fint hakkede

Og bom, så har du lækker is, du måske endda selv bliver fristet til at smage.

Find flere lækre opskrifter i Facebook gruppen, Power dog bites og støt gerne op om deres hårde arbejde ved at lave en selvvalgt donation til Dyreværnet på Mobilepay 30707.

5. Gå tidligt om morgenen og sent om aftenen

I kan med fordel gå jeres længere ture tidligt om morgenen eller sent om aftenen, hvor temperaturerne er lavere. Hvis I går midt på dagen, anbefaler vi kortere ture, og at I undgår asfalt.

 

Tak fordi I læste med og pas nu på hundene i varmen.

Et par sidste ekstra tips:

  • Hvis hunden får det for varmt, kan du med fordel give hunden et vådt håndklæde på og dyppe hundens poter i vand
  • Efterlad aldrig hunden alene i bilen
  • Hunde kan også blive solbrændte. Undgå derfor direkte sollys midt på dagen. Du kan eventuelt give hunden solcreme på følsomme steder (uden parfume)