7 forslag til ferie med hund

Linn Cecilia Svensson

Linn Radsted

7 forslag til ferie med hund

Mange hundejere kunne ikke tænke sig noget bedre end at holde ferie sammen med vores bedste ven.Men hvilke ferier skal man så vælge? For det er jo ikke lige sikkert at 35 grader på en strand med en drink i holden falder i Vuffis smag…

Hos DogCoach har vi her forsøgt at lave en lille mini-guide til lidt forskellige typer af hyggelige og gode hundeferie-typer

7 forslag til ferie med hund

Sommerhus
Rigtig mange steder kan man leje sommerhuse hvor hunde er velkomne. Nogle gange skal man betale lidt ekstra for at have hund med, eller betale lidt for slutregngøringen.
De flere steder kan man søge under kriteriet: med hund, eller man kan tjekke diverse Facebook grupper som er oprettet til formålet: f.eks. gruppen: Hund med i sommerhus og indhegnet have.

Ødegård
Man kan også drage over vandet og leje en svensk ødegaard. Her er man omringet af naturen og kan både bade og gå gode ture, vandre etc.
Nogle steder er grunden endda indhegnet så man kan have hunden løs.
Her er der også mulighed for at bo flere venner eller familier sammen som oftest, da pldsen er god. Husk at hunden skal have pas og rabies vaccine.

Camping
En dansk klassiker er camping, enten i telt eller med campingvogn. Hunde er velkomne på de fleste campingpladser, og her er der mulighed for både at sove, spise og hygge dagen lang i selskab med sin bedste ven. Husk evt en lang snor så hunden kan ligge i ro og mag udenfor telt eller fortelt, naturligvis altid under opsyn.

Vandring
Er man mere til action og har man en hund med masser af krudt, så er vandreture bestemt en fantastisk mulighed for at se forskellige dele af enten ind-eller udland. Husk altid at tage hensyn til klimaet, det kan være rigtigt varmt at være en pelsbombe på vandretur.

Naturligvis skal hunden trænes op inden (ligesom en selv) så I begge er I form til at vandre sammen.

Ø-hop
De danske øer er en unik oplevelse. Her kan man færdes let med småfærger og bpo på private bed and breakfast, kroer eller mindre hotel eller lejligheder.
Man kan feks have hunden i bilen og lave en rute forinden på en 2-3 øer, så man får set lidt forskelligt. Ofte bliver man overrasket over hvor forskellige de er og hvad de har at byde på.
Husk passet hvis turen går til Bornholm.

Sejlferie
Holder man af at bruge ferien på vandet så er bådferie også en mulighed. Som alt andet er det naturligvis lettere at vænne hunden til at være ombord på en båd, hvis den kommer med fra hvalp. Husk redningsvesten! Og at lære hunden at holde sig nede i cockpittet. Nogle hunde kan bedre lide at sejle end andre. Men tilvænning er naturligvis alfa og omega. Mindre hunde er også lettere at have under armen, ift at komme til og af borde hvis man ligger flere både udenpå hinanden i havnene.

Mulighederne er mange hvis man er opfindsom. Husk dog at tænke lidt over hvad der vil være en rar ferie for hunden også – og overvej om du kan/ vil tilpasse din ferie efter dette. Ellers er det måske ikke altid for hundens skyld den kommer med i bagagen, og så er en bedre løsning måske i virkeligheden at få den passet.

Rigtig god ferie!