At blive solo hundemor: 9 ting du bør overveje, før du anskaffer en hund alene

Malene Holst Christensen

Malene Holst Christensen

At blive solo hundemor: 9 ting du bør overveje, før du anskaffer en hund alene

At beslutte sig for at blive en solo hundemor er en stor beslutning, der kommer med både glæder og ansvar. Før du tager det store skridt, er det vigtigt at overveje følgende faktorer:

1. Levevilkår:

Tænk over din nuværende boligsituation. Er din bolig egnet til en hund? Har du nok plads, og tillader udlejeren kæledyr? Tjek også området for nærliggende parker eller grønne områder, hvor du kan tage din hund ud.

2. Livsstil:

Vurder din daglige rutine. Tag hensyn til dine arbejdstimer, sociale aktiviteter og personlige forpligtelser. Har du tid til at give en hund den nødvendige opmærksomhed, leg og træning?

3. Økonomi:

Hunde kræver økonomiske ressourcer til mad, sundhedspleje, legetøj og uforudsete udgifter. Lav en budgetplan for at sikre, at der er plads i budgettet til alt fra foder, til træning, dyrlæge og forsikring 

4. Tid og engagement:

Overvej den tid, du kan afsætte dagligt til din hund. Hunde har brug for regelmæssig motion, træning og opmærksomhed. Er du parat til at forpligte dig til disse daglige aktiviteter?

5. Socialt netværk:

Har du støtte fra venner, familie eller naboer, der kan træde til, når du har brug for hjælp? Det sociale netværk kan være uvurderligt, især i nødsituationer eller når du skal rejse.

6. Uddannelse og socialisering:

Husk, at det at få en hund kræver tid af dig til træning, og socialisering mv. Find evt. lokale træningsklubber eller spørg, hvor du kan lære mere om træning om måske se et træningshold i praksis 

7. Hundesittere 

Lav på forhånd et hold af faste hundepassere. Forbered dig på, at du får brug for hjælp til ferier, sygdom eller blot som aflastning.
Husk at have klare aftaler forud for at du får din hund hjem. Måske du allerede fra starten finder nogle gode hundevenner, som kan være med helt fra starten.

8. Ansvaret

Vær forberedt på den følelsesmæssige forpligtelse. Et hundeliv varer mange år. At elske og tage sig af en hund er en livslang forpligtelse. En hund lever lever ofte mellem 7-14 år, så dit liv skal også i fremtiden kunne rumme plads til en firbenet.

9. Det er ok at bruge tid uden din hund

Husk, at det er vigtigt at passe på dig selv. At være en solo hundeejer kan være udfordrende, så sørg for at tage pauser og pleje dit eget velvære. Brug rigtig god tid på alene-hjemme træning helt fra starten, og måske du kan undersøge, om din hund også kan komme med på arbejdet et par dage om ugen. At have en hund alene vil nemlig ellers kunne spænde ben for mange sociale aktiviteter. 

At blive en solo hundemor er en givende rejse fyldt med kærlighed og kammeratskab. 

Du får i den grad en ven for livet.

Ved at overveje alle disse faktorer på forhånd, kan du skabe et solidt fundament for en fornuftig og langvarig beslutning - som det ansvar at være hundeejer alene kræver