De 3 ting du bør undgå hvis hunden trækker

Linn Cecilia Svensson

Linn Radsted

De 3 ting du bør undgå hvis hunden trækker

Måske kender du det. Din hund går pænt langt det meste af tiden….

Men lige pludselig er der noget der er mere spændende end dig, eller du kommer ned til fritløbs arealet og så kan snoren heldigvis komme af….

Rigtig mange hunde idag er faktisk ikke særlig gode til at gå pænt i snor, men endnu flere ejere er ikke særlig gode til at træne det.

Udover at du som hundeejer bliver irriteret over at få armen revet af, så ser man faktisk ofte at  hundene får nakke-og rygskader af at trække i snoren på dagens lufteture.

….Undgå følgende hvis hunden trækker

✔ Træn ikke hunden i at gå pænt i en flexline. Det er umuligt for hunden at vide hvor lang snoren er, og den lærer lynhurtigt at snoren bliver længere når hunden trækker.

✔ Undgå at snoren konstant er stram. Når hunden går pænt eller sidder og venter, er det vigtigt at du har snoren løs, således hunden ved at det er belønningen for at “gå pænt”

✔ Lad være med at gå den vej som hunden trækker efter. Hvis der er en fugl, kat eller duft som hunden insisterer på at VILLE hen til – så skift retning og gå den modsatte vej.

….GODE RÅD TIL AT LÆRE  hunden at gå pænt

Start altid med at have hundens fokus. Dvs. Inden I starter på gåturen brug lige 1-2 min på at lave nogle kontaktøvelser eller lign. der skaber fokus på dig fra hundens side.
Se kontaktøvelser her

✔ Fyld lommerne med godbidder, og start kun på at træne når du har tid og tålmodighed.
Når hunden trækker, stopper du op og bliver stående. Vent på at hunden tage kontakt til dig (kigger eller gå tilbage mod dig) så snoren igen bliver løs og fortsæt så. Indstil dig på at I måske kun bevæger jeg få meter af gangen i en periode.

✔ Vend om eller skift rute hvis hunden er for interesseret i dufte eller andre ting, og dermed mister fokus på dig.

✔ Husk at ros hunden når den går pænt, og husk at snoren skal være løs.