Er du en hensynsfuld hundeejer?

Linn Cecilia Svensson

Linn Radsted

Er du en hensynsfuld hundeejer?

Ja – Vil langt de fleste af os hundeejere med garanti mene når man stiller overstående spørgsmål.
Desværre er sandheden måske nok, at mange ikke er det – desværre uden selv at vide eller tænke over det.

Hvad betyder det at udvise hensyn som hundeejer

  • Respekter at andre ikke nødvendigvis elsker Fido lige så højt som dig selv. Dvs. han behøver ikke kommer spændende over til gæster, fremmede han møder på vejen eller postbudet… også selvom han er verdens sødeste…
    Med andre ord – sørg for at folk hilser på din hund hvis og når de har lyst og ikke fordi den kommer løbende hen til dem uden du har den under kontrol.

  • Saml op efter din hund, det er ulækkert måske men pokkers god stil. I skoven kan det måske gå – men i tætbebyggede villakvarterer og lign får man altså ikke ros for at stå med lukkede øjne når Fido lige pludselig ikke kan holde sig hele vejen ned til skoven.

  • Respekter dine naboer. Tag din hund ind hvis den gør i haven og ikke først efter den har gøet i 5-10 min. Tænk på hvor irriterende det er hvis alle lod deres hund stå gøende derude i haverne.

  • Sørg for at spørge om det er ok at din hund hilser INDEN den står med snuden oppe i en anden hunds mås. Det kan sagtens være Fido er verdens rareste, men det aner du jo ikke om dem i møder er. Respekter at alle hunde ikke kan/vil hilse – og der ofte er en grund til at folk siger nej tak eller går den anden vej.

  • Sørg for at din hund er under kontrol, også selvom i går i hundeskov eller andre fritløbsområder. Ja – det er hyggeligt at gå at sludre – men dit fokus bør stadigvæk være på hvor og hvad din hund laver, således du kan gribe ind og hjælpe hvis der er problemer.

  • Overhold regler og påbud. Sørg for at overholde snorpligt og de regler der findes for at færdes i naturen. Det er muligt at din hund aldrig stikker af…mennn de regler er der jo for at beskytte andre dyr eller mennesker som færdes i området, og er der af en årsag.

  • Lær hundens kropssprog at kende. Så kan du altid tolke både din egen hund og andres signaler – og dermed blive bedre til at aflæse hvad din hund og andre forsøger at fortælle dig hvornår.

Se mere på www.hundmedhensyn.dk