Hundeis og andre sommersnacks

Linn Cecilia Svensson

Linn Radsted

Hundeis og andre sommersnacks

Når temperaturen stiger og det bliver sommer, så skal vi altid lige holde et ekstra øje med vores hunde og sørge for at de ikke får det for varmt.
Og ligesom at vi godt kan lide at køle os ned med en lækre sommersnacks som frugt, lemonade og is, så er det også et hit hos hunde.

Derfor giver vi her nogle idéer til lækre hundeis og sommersnacks til hunden:

Hundeis og sommersnacks

Mange hunde tåler ikke mælkeprodukter så godt, som vi gør, så derfor er det sjældent løsningen at dele en softice med din hund.
I stedet kan du lave din egen hundeis til Fido – og beholde din softice for dig selv.

  • Rør leverpostej op med vand og eventuelt lidt tørfoder og frys det.
  • Frys skånekost eller tørfoder
  • Frys bananer som små isterning-hapser
  • Rør små stykker kylling og vand sammen og lav en is med kyllingesmag (eller hvis du selv har kogt kylling, kan du bruge vandet som is til hunden)

Alle is kan laves enten ved at fryse det i et tomt ben eller et aktivitetslegetøj, der er beregnet til dette – eller ved at lave en rigtig is til hunden, hvor du putter det i et engangsbæger med en tyggepind i og stiller det i fryseren.

Frugt til hunde skal gives i moderate og afstemte mængder, da de fleste hunde normalt ikke er vant til at spise frugt.

  • Isterninger: Mange hunde er glade for isterninger og både synes at de er sjove at lege med og rare at spise, når det er varmt.
  • Vandmelon er tit et hit hos hunde, da det både smager godt og læsker. Men sørg for at de ikke spiser skallen, da den kan være overfladebehandlet.
  • Bananer kan fryses enten som små hapser a la isterninger eller moses og fryses som is.

Hundeis med måde

Når man serverer noget frossent til hunden skal det være afstemt efter dens størrelse, dels i forhold til at de ofte vil spise det relativt hurtigt, og det kan give ubehag i maven/påvirke fordøjelsen, pludselig at have en stor kold masse dernede. Hunden bør også være under opsyn mens den spiser det, og opfordres til at slikke det i stedet for at tygge for at undgå den sluger store frosne stykker.

En god måde at styre det på er derfor ved at fylde vådfoder eller leverpostej i et marvben, KONG eller lign.