Pas på vinter poterne

Linn Cecilia Svensson

Linn Radsted

Pas på vinter poterne

Det er koldt og glat derude i disse tider. Og det betyder masser af vejsalt, som ikke er en god kombination med sarte hundepoter. Salten svier, og mange hunde nægter at gå eller hinker pludselig når salten rammer trædepoterne.

Og der er god grund til at passe ekstra på poterne over vinteren, for vejslat trækker væske ud fra væv, og virker dermed udtørrende på huden, og har hunden små sår eller rifter, eller meget lidt pels på poterne skal der ikke meget til før kontakten med vejsalten svier og gør ondt.

Vi har samlet lidt gode fif du selv kan tage for at hjælpe din hund bedst muligt igennem vinterkulden.

Styrk huden
Du kan med fordel tildele et tilskud af feks god fiskeolie for at styrke hundens hud indefra. Brug gerne en til hunde, med både omega 3,6- og 9.

Potevoks påført inden turen vil også danne en beskytte hinde over trædepuderne, ligesom nogle hunde har gavn af ”sko” eller små sokker – afhængig af hvor meget asfalt du færdes på.

Efter tur
Skyl gerne poterne fri for salt når du kommer hjem, på den måde undgår du at hunden slikker og er irriteret. Er hunden ikke glad for vand er baby vådservietter også en fin og nem løsning. Særlig Kovaline vådserviet som indeholder en rensende del der fjerner skidt og salt, men også en plejende del som er med til a styrke irriteret hud. Det er en nem og meget effektiv 2-i 1 løsning vi er glade for herhjemme.


Undgå at vaske i shampo, men påfør gerne en plejende creme bagefter for at holde trædepoterne stærke og smidige., der findes mange gode muligheder på markedet vi har samlet 5 forslag til dig her

  • Baby zinksalve (svanemærket)
  • Kovaline salve
  • Helosan / kopattesalve
  • Aloe-Vera
  • Pote plejende salver

Husk at du altid skal gå til din dyrlæge hvis hunden fortsætter med at have store gener og at du også med fordel kan forsøge at undgå meget saltede områder, ved f.eks. at løfte hunden over veje eller vælge alternative ruter om muligt.

God vinter