Lær din hund at følges med andre - og få nye hundevenner - del 2

Empyre Collaborator

Lær din hund at følges med andre - og få nye hundevenner - del 2

Mit sidste skriv til DogCoach om at lære hunden at følges med andre hunde - og eventuelt få nye hundevenner, fik en del positiv feedback, og derfor har jeg optaget flere videoer af min egen PellePirat i hans møde med den sorte Labrador Bailey og Eurausieren Mickey.

Fik du ikke læst det andet indlæg, så kan du finde det lige her: https://dogcoach.dk/blogs/hundetraening/laer-din-hund-at-folges-med-andre

PellePirat har været ret bange for Mickey, og derfor har vi gået en del ture sammen med de tre drenge. 

Vi har gået flere afslappede ture sammen - med de tre drenge siden det sidste indlæg. Hvis man mødes jævnligt (1-2 gange om ugen) så er det nemmere, da de så husker relationen bedre.

Som udgangspunkt er det vigtigt, at de kan gå sammen roligt og afslappet, uden problemer. Det illustrerer videoen nedenfor meget fint. 

Vi startede med at gå turen sammen i skoven, hvorefter vi kørte hjem til Stine, som har et indhegnet areal drengene kunne mødes på. 

Herefter startede vi med at PellePirat var på den ene side af hegnet og Bailey på den anden side af hegnet - så vi var sikre på, at alle var OK med at skulle ind til hinanden. Bemærk at det er Bailey og Mickeys hjemme-territorie. 

Det er vigtigt, at se, at alle parter er helt OK, førend man lader hundene mødes uden snor på.

Se selv på videoen, hvordan både Bailey og PellePirat er helt OK med situationen, nok netop forstærket af, at vi netop havde været ude og gå sammen. Mickey var gået i skyggen og gad ikke deltage. 

Da vi konstaterede at begge drenge var helt OK, gik Stine væk fra lågen med Bailey og jeg lukkede PellePirat ind. Jeg synes, at det er vigtigt, at hundene ikke har halsbånd eller sele på, når de leger, så vi er sikre på, at de ikke hænger fast i hinanden eller anden uheldigt. 

Se hvordan det gik, da vi tog snoren af PellePirat nedenfor.

Lig mærke til, at drengene straks laver playbows og der derefter bliver snuset meget. Herefter - for at de ikke skal gå i stå i snuseriet - så beder Stine dem bryde ud. Det fungerer fint og drengene går så bare i gang med at lege. Heldigvis vil de meget gerne samme type leg. Se gerne min forklaring af dette i det første indlæg, hvis du er i tvivl. Men samme legemåde hjælper virkelig på godt at skabe gode bånd.

Og aller sidst; se hvordan PellePirat til sidst slog sig ned i skyggen - i nærheden af Mickey, som han ellers har været meget bange for. 

Vi lod ikke drengene være sammen hele dagen. De var sammen i en times tid og herefter tog jeg PellePirat i bilen igen. Således at det er det gode de husker til næste gang og de ikke lige pludselig kommer i kambolage. Tænk på, at du hellere vil bryde det gode møde FØREND det eventuelt går galt. Så er der større sandsynlighed for at hundene får et livslangt venskab. 

 

Forfatter: Tina Hougaard, indehaver af Hougaard & Hund og PowerDog